Půjde o koalici změny, ale zatím k horšímu, vzkazuje Hřibovi, Čižinskému a Pospíšilovi pražské ANO

27.11.2018 16:44

Nové vedení Prahy zavádí nové pořádky. Po nástupu jiné garnitury se obvykle mění také lidé na postech dozorčích rad v městských firmách. Nejinak je tomu i nyní. Vedení Prahy v čele s pirátem Zdeňkem Hřibem začalo úřadovat v Technické správě komunikací a na Výstavišti.

Půjde o koalici změny, ale zatím k horšímu, vzkazuje Hřibovi, Čižinskému a Pospíšilovi pražské ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher a Petr Stuchlík

„Koalice slibovala místa v dozorčích radách i pro opozici, což bylo běžné i v minulosti. Namísto toho dosazuje pouze své lidi a opět se nás snaží odstřihnout od informací. Už minulý týden jsem proto poslal předsedům koaličních klubů dopis, zda dostojí svým slibům a závazkům, které nám dali, ale odpovědi jsem se nedočkal. Dnes jsem se jich proto zeptal přímo na jednání Rady. Do konce týdne nám prý pošlou svůj návrh pro opozici, což je sice pěkné, ale velké změny už proběhly. To opravdu není standard.,“ uvádí Patrik Nacher, předseda zastupitelského klubu ANO. 
 
V podobném duchu se vyjadřuje i Petr Stuchlík, lídr volební kandidátky hnutí ANO v Praze: „Sami Piráti ve své povolební strategii hovoří o tom, že by místa dozorčích radách měla mít i opozice, takže nevím, kde u nich nastal ten obrat. Sami přitom tvrdili, jak je pro ně jejich povolební strategie zásadní a že z ní slevovat nehodlají. Na druhou stranu už ukázali, že se smíří i s kumulací funkcí svých koaličních partnerů, takže mě ten obrat ani tolik nepřekvapuje,“ říká zastupitel Petr Stuchlík.  
Kumulací funkcí a předsevzetí Pirátů se ParlamentníListy.cz zabývaly nedávno. 
 
 

Anketa

Která strana izraelsko-palestinského konfliktu má větší díl vašich sympatií?

86%
hlasovalo: 9894 lidí
Připomeňme, že Piráti před volbami odmítali spolupracovat s partajemi, jejichž zástupci vykonávají více funkcí najednou. Po volbách však z tohoto závazku slevili, a to jak na pražském magistrátu, tak v jednotlivých městských částech. Piráti tak například zasedli v Radě s Petrem Hlubuček ze STANu, neuvolněným starostou Lysolají, s Hanou Třeštíkovou (Praha Sobě), která však chce být také místostarostkou na Praze 7 a na Praze 10 dokonce se senátorkou a starostkou Renatou Chmelovou (Vlasta). 
 
Velmi krátká vláda Pirátů se tak zatím setkává s rozpaky. Podle některých členů nové koalice se Piráti věnují spíše svému profitu než efektivnímu přístupu k řízení města.  
 
„Sám jsem byl zvědavý, jak bude v praxi fungovat ta změna, kterou současná koalice slibovala z plakátů ve volební kampani, ale i po volbách. Už po několikáté během pár týdnů se ovšem ukazuje, že nová koalice sice něco tvrdí novinářům a veřejnosti, ale jakmile se vypnou kamery, tak se chová jinak. Podle prvních týdnů vidíme, že opravdu půjde o koalici změny, ale zatím k horšímu,“ uvádí Nacher v tiskové zprávě, kterou mají ParlamentníListy.cz k dispozici.  
 
Tiskové prohlášení primátora Hřiba nebo vedení magistrátu doposud na oficiálních stránkách města není. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…