Půl milionu dokončených očkování ve Středočeském kraji, informovala hejtmanka Pecková

16.08.2021 19:06 | Ze sítí

V Česku je již více jak 5 milionů kompletně očkovaných osob, přesné číslo je 5 319 061, celkově bylo podáno již téměř 11 milionů dávek. I když čísla nově naočkovaných pomalu klesají, očkovací místa hlásí zájem, nejvíce ty bez registrace, kterých je v současné době již přes sto. Ministerstvo zdravotnictví dokonce uvedlo, že zájem je větší, než se čekali. Na tempo očkování a velký počet podaných dávek upozornila i hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková.

Půl milionu dokončených očkování ve Středočeském kraji, informovala hejtmanka Pecková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtmanka středočeského kraje Petra Pecková

„Tento týden jsme překonali půl milionu dokončených očkování v našem kraji a počet podaných dávek Středočechům se přehoupl přes 1 400 000,“ uvedla hejtmanka největšího českého kraje na sociální síti. V kraji je také 26 633 naočkovaných zdravotníků a 17 960 sociálních pracovníků. 
 

Anketa

Jste pro zrušení nošení roušek či respirátorů v supermarketech a obchodech?

hlasovalo: 17849 lidí
I ve Středočeském kraji fungují očkovací místa bez předchozí registrace, jde o místa v Kolíně, Kutné Hoře, Nymburce a Rakovníku.
 
„Přistoupili jsme k tomu, že očkování bez registrace bude prováděno ve stávajících očkovacích místech ve vyhrazených časech. Toto řešení se zdá být optimální, zejména z důvodu zajištění personální, technické a medicínské podpory bez nutnosti stěhování do jiných prostor,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík.
 
Hejtmanka také upozornila na prohlášení Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR, že mezi nově nakaženými lidmi jsou od července průměrně tři čtvrtiny neočkovaní. „Což dokládá, že vakcíny jsou velmi dobrým spojencem proti nákaze,“ říká Pecková.
 
„Nechte se tedy prosím očkovat a užívejte si tak léto bez starostí o sebe a své blízké,“ vyzvala občany hejtmanka Petra Pecková. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…