Putin pronikl do žebříčku nejobdivovanějších lidí na světě. Stejně jako Merkelová

07.05.2016 15:24

Server britského deníku Daily Mail zveřejnil žebříček deseti nejoblíbenějších mužů a žen na světě. Najdeme mezi nimi amerického prezidenta Baracka Obamu, ruského prezidenta Vladimira Putina nebo německou kancléřku Angelu Merkelovou. Putin se prý do žebříčku dostal i navzdory svémi počínání v Sýrii.

Putin pronikl do žebříčku nejobdivovanějších lidí na světě. Stejně jako Merkelová
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

Nejpopulárnějším mužem na světě zůstává Bill Gates, jeden z nejbohatších lidí na planetě, ne-li vůbec nejbohatší. Druhé místo připadlo končícímu americkému prezidentovi Baracku Obamovi. Třetí příčku obsadil  čínský prezident Si Ťin-pching. Čtvrté místo náleží populárnímu herci Jackie Chanovi. Fyzik Stephen Hawking skončil pátý a šesté místo náleží vládci Kremlu Vladimiru Putinovi.

Server připomíná, že jde o bývalého agenta KGB.  Popularitu si drží i přesto, že svým vojenským zásahem v Sýrii fakticky drží u moci syrského diktátora Bašára Asada. V loňském roce skončil Putin na 11. místě prestižního žebříčku.

Sedmé místo připadlo zakladateli Facebooku Marku Zuckerbergovi, osmý skončil tibetský dalajlama. Devátý se umístil premiér Indie Narendra Modi a žebříček uzavírá Jack Ma, čínský podnikatel a filantrop.

Celý text v angličtině zde

Mezi ženami je nejobdivovanější osobou na světě herečka  Angelina Jolie. Druhé místo připadlo britské královně Alžbětě II. a třetí místo obsadila demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová. Čtvrtá je Oprah Gail Winfrey, známá americká moderátorka. A první polovinu žebříčku uzavírá manželka prezidenta USA Michelle Obamová. Druhou pětici otevírá kanadská zpěvačka Celine Dion, sedmá skončila Malála Júsufzajová, pákistánská bojovnice za lidská práva, především za práva žen, která v roce 2014 získala Nobelovu cenu míru.

Osmou nejpopulárnější ženou na světě je barmská politička Aun Schan Su Ťij. Desátou tváří v žebříčku je americká herečka Sandra Bullocková.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…