Putin prý zvažuje, že odejde. Nahradit by ho mohl Šojgu

14.08.2017 10:35

Ruské prezidentské volby se blíží a současná hlava státu Vladimir Putin stále nepotvrdil, zda bude příští rok znovu kandidovat. I z toho důvodu se tak spekuluje, že možná zvažuje odchod z vysoké politiky. Píše o tom časopis Týden.

Putin prý zvažuje, že odejde. Nahradit by ho mohl Šojgu
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

„Stále jsem se nerozhodl, zda je nutné, abych pokračoval ve své práci v této funkci,“ uvidíme, řekl například agentuře TASS na konci července. Před dvěma týdny pak vystupoval před studenty v Soči a svou kandidaturu rovněž nepotvrdil. Ani zatím nezahájil předvolební kampaň.

Časopis Týden dává dohromady důvody, proč by se Putin mohl rozhodnout nekandidovat. Mimo jiné například kvůli špatné hospodářské situaci, zmiňuje týdeník. Ruská ekonomika je totiž slabá a rubl výrazně spadl. V tomto kontextu se pak hovoří i o nepřátelech Putina v Moskvě. 

Zároveň však prý Putin může svým mlžením jen testovat pozici a vyčkávat, aby jej lidé začali prosit ke znovukandidatuře. V současné době jej údajně podporuje 80 procent lidí, což je o 10 procent méně než před třemi lety. 

Možností však je také to, že Putin vskutku chce, aby došlo k výměně stráží. Podle jeho slov totiž musí být patrná zdravá konkurence. Kdyby přece jen odešel do důchodu, mohl by připravit půdu pro případného nástupce, jakým je například populární ministr obrany Sergej Šojgu. Nejznámějším opozičníkem je však Alexej Navalnyj. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…