Putina těší mé stíhání, uhodil Trump. „V USA není demokracie.“

13.09.2023 9:12 | Monitoring

Bývalý prezident USA a staronový prezidentský kandidát na pána v Bílém domě Donald Trump na sociálních sítích poukázal na to, že už i ruský prezident Vladimir Putin se zájmem sleduje, co se děje v USA, kde je Trump stíhán soudní mocí. Trump tvrdí, že jde o politické procesy a Vladimir Putin na ekonomickém fóru ve Vladivostoku k tomu také přidal pár slov.

Putina těší mé stíhání, uhodil Trump. „V USA není demokracie.“
Foto: Repro Twitter
Popisek: Trumpova fotka ze zatýkání

„Všechno, co se děje, je ještě horší, než kdokoli předpokládal,“ zahájil Donald Trump své vyjádření s tím, že ruský prezident Vladimir Putin teď argumentuje tím, co vidí v USA, kde administrativa současného prezidenta Joea Bidena vystupuje proti němu, proti Donaldu Trumpovi, jenž Bidena poráží v předvolebních průzkumech, a pošlapává všechno dobré. „Celý svět se na to dívá,“ pravil Trump s dovětkem, že Spojené státy jsou teď „trhány sny o ovlivňování voleb“.

Donald Trump promlouvá

Takto se vyjádřil Donald Trump ke svým procesům. Policie si ho všímala kvůli obviněním ze sexuálního obtěžování, k nimž mělo v minulosti docházet, ale také kvůli možnému pokusu o nerespektování výsledků posledních prezidentských voleb, v nichž stávající prezident Joe Biden Trumpa porazil. Trump však dodnes tvrdí, že volby měl vyhrát on. Existují však také nahrávky telefonických hovorů, v nichž se Trump ještě jako prezident dožaduje toho, aby se tu a onde ještě našlo pár tisíc hlasů, které by mu vítězství zajistily.

Ve Vladivostoku na ekonomickém fóru současnou politickou situaci v USA okomentoval ruský prezident Vladimir Putin. Ve shodě s Trumpem prohlásil, že proti bývalému prezidentovi je veden zpolitizovaný proces.

„Pokud jde o trestní stíhání Trumpa, pro nás je to, co se děje v dnešních podmínkách, podle mého názoru dobré, protože to ukazuje prohnilost amerického politického systému, který nemůže předstírat, že učí ostatní demokracii,“ řekl Putin.

Na Putinovo vyjádření upozornil např. server The Hill.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Putina to netěší...., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemuž v letech , 13.09.2023 10:31:01
Ten z toho má tak akorát legraci . Ta americká žumpa už dávno neví co to demokracie vůbec znamená . Vládnou tam jen prachy , prachy a nic jiného . "vývoz" té jejich znamená jen střílení , vraždění a rabování jimi napadeného státu .

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…