Pyžámko! Zeman určil Křečka. Vztek, radost i sranda, lidé píší Ovčáčkovi

14.01.2020 20:35

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček oznámil, že jeho šéf, prezident Miloš Zeman, do pozice ombudsmana navrhne místo exministryně spravedlnosti Heleny Válkové (ANO) jednaosmdesátiletého Stanislava Křečka. A český internet se začal dobře bavit.

Pyžámko! Zeman určil Křečka. Vztek, radost i sranda, lidé píší Ovčáčkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanislav Křeček

Anketa

Pokud se Jaromír Soukup rozejde se Zemanem, budete dále koukat na TV Barrandov?

41%
22%
hlasovalo: 10608 lidí
Prezident Miloš Zeman oznámil, že místo Heleny Válkové nominuje na funkci ombudsmana po Anně Šabatové Stanislava Křečka, kterému bude letos na jaře 82 let. Funkční období ombudsmana je šestileté, takže na konci mandátu by Křečkovi bylo téměř 88 let.

O prezidentově záměru informoval hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

„Pan prezident navrhne Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky JUDr. Stanislava Křečka k volbě veřejného ochránce práv,“ napsal hradní mluvčí na sociálních sítích.

Jiří Ovčáček informuje

A začaly se dít věci. V diskusích o Stanislavu Křečkovi byl připomenut nejen jeho věk, ale v žertu také seriál „Křeček v noční košili“ z roku 1987. Pánové Křeček a Zeman by si prý mohli uspořádat společný pyžamový den. Prezident Miloš Zeman ostatně nedávno mluvil o tom, že rád odpočívá v Lánech, když mu vyjde čas. Odpočinkové dny sám nazval pyžamovými dny.

Křeček v noční košili

Miloš Zeman se dočkal označení „ovar“. Jeden z diskutérů připomněl, že Miloš Zeman ještě jako premiér uvedl do funkce ministra obrany Jaroslava Tvrdíka a ten se neukázal být příliš dobrým manažerem. Z Ministerstva obrany Tvrdík přešel do ČSA a jako šéf aerolinií podnik přivedl do velkých ekonomických problémů. „Ovar má samé skvělé volby. Stačí se podívat na naše aerolinie, jak je zvelebil.“

Přidal navíc vtip, v němž si tropil žerty z Heleny Válkové, která se najednou ocitla v kouzelnickém světě Harryho Pottera.

Vtiop nejen o Heleně Válkové

V diskusi pod příspěvkem Jiřího Ovčáčka však zazněly také argumenty ve prospěch Stanislava Křečka. Podle některých diskutérů je to skvělý člověk, odborník na svém místě a někdo, kdo by byl rozhodně lepší než současná ombudsmanka Anna Šabatová.

„Prima kandidát. Skvělá nabídka. Právník, odborník, statečný muž. Juuuuu, tak to je pecka! Moc mu držím pěsti! Relevantní kandidát, Výborně,“ zaznívalo v diskusích.

Křeček

Bylo však také připomenuto, že Křeček v roli politika už v 90. letech minulého století neoprávněně používal titul JUDr., který ve skutečnosti získal až v roce 2005.

Křečkův titul

Není bez zajímavosti, že se Křeček mohl stát ombudsmanem už v roce 2013, ale zákonodárci ho tehdy do pozice odmítli zvolit. Dali přednost Anně Šabatové. Pan Martin Kolář si proto položil otázku, jestli Miloš Zeman není žábou na prameni, která opakovaně navrhuje neúspěšného kandidáta místo toho, aby dostal příležitost někdo jiný. „A protože byl dvakrát Senátem odmítnut, bude navržen potřetí. Aby se konečně ukázalo, kdo je tou žábou na prameni,“ napsal občan. 

O Stanislavu Křečkovi

reklama

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…