Radek John se vyjádřil ke smrti Ivety Bartošové. Schytali to novináři

29.04.2014 18:21

Lídr kandidátky Věcí veřejných do eurovoleb Radek John se na sociální síti Facebook zamýšlí nad tím, kdo vlastně nese největší odpovědnost za dnešní sebevraždu Ivety Bartošové. Zamýšlí se především nad rolí médií. V diskusi se k němu přidává i další z předsedů VV a dřívějších ministrů za tuto stranu Vít Bárta.

Radek John se vyjádřil ke smrti Ivety Bartošové. Schytali to novináři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

„Kdo nese odpovědnost za sebevraždu Bartošové? Macura, Rychtář nebo média? Pánové mohou bezesporu za mnohé, ale bez mediální štvanice sledující každý krok soukromí - popularizace Džambulky - to muselo bolet Ivetu stejně jako každého, kdo zažil útoky médií,“ míní John.

Pod jeho prohlášením se rozvinula živá diskuse, ve které najdeme sto příspěvků. Někteří diskutující vyjadřují lítost nad osudem Ivety Bartošové, jiní Johnovi vyčítají, že sám jako investigativní novinář přispíval k roztáčení různých mediálních kauz.

Johnův nástupce ve funkci předsedy VV Vít Bárta dává svému politickému kolegovi za pravdu. O mediálním tlaku totiž ví své. „Tlak médii velmi bolí a bránit se nepravdám mnohdy nemá smysl. Vím o tom své. Souhlasím s Radkem, že FCB je nadějí proti agresivitě médii. Vzpomínám na první disco, kde jsem ji baštil,“ napsal Bárta. Rodina jistě také sehrála roli v sebevraždě Bartošové, ale roli médií v tomto považuje bývalý ministr dopravy Bárta za zásadní.  

Co napsal Radek John na Facebook:

Kdo je odpovědný za smrt Ivety: Macura, Rychtář nebo média? Pánové mohou bezesporu za mnohé, ale bez mediální štvanice sledující každý krok soukromí - popularizace Džambulky - to muselo bolet Ivetu stejně, jako každého, kdo zažil útoky médii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…