Radim Fiala připomněl slova europoslance KDU-ČSL o islámu. Ten reagoval toaletním papírem, jenže tím to neskončilo

21.05.2019 18:06

Místopředseda SPD Radim Fiala na svém facebooku připomněl slova europoslance KDU-ČSL Tomáše Zdechovského, podle něhož je skutečný islám mírumilovný, což pronesl koncem minulého roku na konferenci týkající se Islámského státu. Netrvalo dlouho a pod jeho příspěvkem se strhla bouřlivá diskuse, které se oba zmínění zúčastnili.

Radim Fiala připomněl slova europoslance KDU-ČSL o islámu. Ten reagoval toaletním papírem, jenže tím to neskončilo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala

„Neobviňujme islám a muslimy. Obviňujme islámský radikalismus. Skutečný islám je ve skutečnosti mírumilovný,“ řekl europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský. „Souhlasíte s ním? My v SPD ne! My říkáme, že islám je nenávistná ideologie, jejíž propagace by měla být zakázána,“ napsal na facebooku Fiala.

 

„Ten se asi pomátl, nebo neumí číst, co je v Koránu psáno, no ale co můžete chtít po lidovcích, vždycky to byly korouhvičky,“ napsal na adresu Zdechovského jeden diskutující. „To je nehorázná blbost, neexistuje mírumilovný Islám, ten, kdo nám něco takového tvrdí, tak je buď naivní a hloupý, nebo je to z vychcanosti, aby se udržel u koryta,“ přidal se další.

Mezi mnoha kritiky, kteří se pod příspěvek na zdi Radima Fialy vyjádřili, byl i Tomáš Zdechovský. Ten zveřejnil obrázek docházejícího toaletního papíru s nápisem: „Existuje chvíle, kdy by si dal cokoliv za leták SPD“.

 

„Super argumenty pana europoslance. Že by inspirace mírumilovným Koránem? Tož ukázka lidovecké ‚liberálně demokratické‘ tolerance. To jsou ty západní evropské hodnoty...“ dodal k jeho příspěvku Fiala.

Pod textem ještě dlouho pokračovala bouřlivá diskuse, která pro europoslance Zdechovského rozhodně nevycházela dobře.

 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…