Řadový člen ODS vystoupil a natřel to vedení strany

10.10.2012 8:14

Řadový člen ODS ze Znojma Pavel Kovařík má pocit, že jeho strana dělá vše pro to, aby krajské volby projela na celé čáře. A nejde jen o rozkládající se vládu, skandály či rebelující poslance. Hlavním problémem podle něj je, že ODS zcela rezignovala na svou členskou základnu.

Řadový člen ODS vystoupil a natřel to vedení strany
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

Ve svém textu na webu Neviditelný pes, který přetiskl server Fragmenty.cz, se pozastavil nad tím, že stranu opouštějí i její dlouholetí a zasloužilí členové. Ti, kteří od jejího vzniku spoluvytvářeli hodnoty, z nichž dodnes těží celá politická scéna. „Právě tito členové jsou základním pilířem strany a živou vodou volených funkcionářů na celostátní i krajské úrovni,“ poznamenává Kovařík. Přesto se prý od nich vedení strany odvrací.

ODS se podle něj odklání od svých tradičních hodnot a svého programu, a o to více se zabývá sama sebou. „Řeší mocenské boje mezi vlivovými skupinami a uniká jí, že přichází o členy i příznivce,“ poznamenává hořce řadový člen strany. Skoro to prý vypadá, že očekávaný volební výprask mají někteří jako cíl, aby posléze mohli porážku využít ve vnitrostranickém boji.

V kampani prý modří úplně rezignovali na vysvětlování voličům, nebo alespoň svým členům. „Rád bych se nechal přesvědčit, že hlas pro ODS bude hlas investovaný nejlépe. Ale, proboha, co mě o tom má přesvědčit,“ ptá se. Místo kampaně strana pořádá jakási zábavná odpoledne pro děti, a ještě na nich předvádí Kateřinu Neumannovou, symbol zkrachovalého lyžařského mistrovství. Přitom v regionech má navzdory všemu pořád ještě i schopné a slušné lidi. Kovařík jmenuje například lídra jihomoravské kandidátky Jiřího Crhu, nebo znojemského starostu Vojtěcha Fabíka.

To vedení ODS neví, za co utratit peníze? Nebylo by rozumnější investovat do toho, aby se myšlenky ODS dostaly k lidem?“ ptá se řadový člen. Sociální demokracie podle něj nabízí demagogii a zadlužování, ale ODS proti tomu nenabízí vůbec nic. A pokud se to nezmění, přijde kromě voličů i o své členy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…