Railjety České dráhy kupovat nebudou, rychlíky stačí

28.04.2012 6:52

Vysokorychlostní vlakové soupravy Viaggio Comfort od společnosti Siemens, zvané Railjet, které chtěly České dráhy nakoupit pro pohodlnější cestování mezi Děčínem a Břeclaví, nakonec kvůli své vysoké ceně nebudou. Místo toho se podle mluvčího drah Radka Joklíka opraví staré rychlíky.

Railjety České dráhy kupovat nebudou, rychlíky stačí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Typický obrázek Českých drah

„Comforty kupovat nebudeme. Vzhledem k tomu, že ministerstvo dopravy požaduje nová vozidla do soutěží pro rychlíkové tratě, na které bude potřeba podle našich odhadů 11 až 13 miliard korun, tak Comforty nebudou,“ uvedl Joklík pro agenturu Mediafax.

Railjety za šest miliard korun měly jezdit mezi Děčínem a Břeclaví. Dráhy počítají s tím, že do soutěží pro rychlíkové tratě budou stačit opravené staré soupravy. „Těch tendrů na provoz rychlíkových tratí se samozřejmě budeme účastnit. Pokud v nich zvítězíme, zakoupíme nové vlaky,“ dodal mluvčí Joklík.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…