Rajchl půjde do eurovoleb. Politolog Gregor z Brna spustil o extremistech a radikálech

02.05.2023 19:45 | Komentář

Šéf strany PRO Jindřich Rajchl se chystá do evropských voleb. Chce postavit kandidátku. Na jeho demonstracích se přitom stahují i odpůrci Evropské unie a NATO, sám Rajchl ani jeho strana odchod z Unie ani z Aliance nepropaguje. Píše o tom server Novinky.cz.

Rajchl půjde do eurovoleb. Politolog Gregor z Brna spustil o extremistech a radikálech
Foto: Archiv PL
Popisek: Předseda strany PRO, Jindřich Rajchl na besedě

Rajchl pro Právo nevyloučil, že se do čela případné evropské kandidátky postaví sám. „To má celou řadu dopadů a konotací, uvidíme. Kandidátku budeme teprve schvalovat,“ sdělil Rajchl. 

Zároveň hovořil o tom, že jeho strana je silně euroskeptická. „Nelíbí se nám, jak Unie funguje. Nicméně nejsme pro czexit z toho prostého důvodu, že s řadou pozitiv přináší i řadu negativ. Nejde realizovat v dohledné době. Nic by nevyřešil. Ty největší problémy, které na nás valí EU, by platily tak jako tak, nevyhnuli bychom se jim,“ dodal Rajchl.

Podle politologa Miloše Gregora však může do voleb Rajchlova hvězda ještě zažít pád. Ti, kteří s ním sympatizují, chtějí podle všeho rychlá řešení, což Rajchl těžko zařídí. „Rajchl a jeho skupina jsou extremisté a radikálové. Názorově nebude pevně ukotven, bude říkat to, co má větší šanci získat politické body. Jediná cesta k tomu, aby se mohl etablovat na politické scéně, je spolupráce s hnutím ANO,“ zmínil Gregor. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Docela bych prala, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseWella , 03.05.2023 0:18:42
Docela bych přála aby koalice eurovolby projela. Aby tomu Fialoví spadl hřebínek. Evropští poslanci za ANO se tam moc při hlasování nevyznamenavaji, tak by to možná chtělo více takových kterým se nelíbí to, co se tam děje ..i víc europoslancu za SPD. Však po internetu koluje mnoho záběru slovenských a maďarských poslanců kteří se tam umí ozvat a nazvat věci pravými jmény, ti naší to ale nejsou...

|  8 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…