Rakovina a škůdci českého národa. K tomu miliony od Sorose. Politické neziskovky mají jasného nepřítele

16.11.2023 15:11 | Reportáž

Miliony z peněz daňových poplatníků i štědré dotace z kapes nadace kontroverzního finančníka George Sorose. To jsou peníze, ze kterých v České republice žije nejedna politická neziskovka. Jenže nemusí tomu být tak napořád. Alespoň Svobodní na svém víkendovém republikovém sněmu jasně prohlásili, že pokud dostanou důvěru voličů, jsou připraveni financování těchto neziskových organizací ihned zastavit. A nejen to, politické neziskovky dokonce označily za rakovinu, která postupně otravuje mysl člověka.

Rakovina a škůdci českého národa. K tomu miliony od Sorose. Politické neziskovky mají jasného nepřítele
Foto: Archiv FŠ
Popisek: Člen Svobodných Filip Šamonil

„Politickou neziskovou není sbor dobrovolných hasičů nebo organizace, která se stará o postižené spoluobčany. Politická neziskovka jsou ale organizace, které za peníze českých daňových poplatníků ovlivňují veřejné mínění v Česku a jsou továrnami na výrobu politické propagandy tří barev. Propagandy zelené, duhové a modré,“ prohlásil na sněmu Svobodných Filip Šamonil, který patří k hlasitým kritikům fungování těchto neziskových organizací. 
 
Za zelené politické neziskovky označuje ty, které propagují Green Deal. „V Česku existuje Klimatická koalice, která není jenom greendealová politická neziskovka, která hlásá zelenou politickou apokalypsu, ale je to platforma, na které se sdružuje asi 65 dalších zelených politických neziskovek,“ uvedl Šamonil. Za duhové politické neziskovky pak označil ty organizace, které propagují LGBT či genderová témata. „Jde o neziskovky, které chodí po českých školách a bohužel už i školkách a přesvědčují mladou českou generaci o tom, že je úplně normální si myslet, že existuje 158 pohlaví, že je úplně normální mít dva tatínky nebo dvě maminky a podobné nekřesťanské progresivistické zvrácenosti,“ kritizoval člen Svobodných. 
 
 
Za příklad pak uvedl organizaci NESEHNUTÍ, která podle jeho slov vloni hospodařila s rozpočtem 22 milionů korun s tím, že 8,5 milionu šlo na platy zaměstnanců. Ministerstvo zahraniční poskytlo 8 milionů korun, ministerstvo školství něco málo přes jeden milion korun, Open Society Foundations zadotovalo více než 3 miliony korun, Nadace České spořitelny 0,5 milionu korun. 
 
V rámci svého projevu pak Filip Šamonil citoval také několik „zajímavostí“ z webových stránek této politické neziskovky. „Zaměstnanci neziskovky při oslovování zásadně nepoužívají maskulinum, jelikož tento způsob označení ‚marginalizuje jak ženy, tak i další genderové identity‘. Zároveň podle svých slov nepředpokládají ničí genderovou identitu, protože by se tím mohli dopouštět marginalizace osob, o nichž promlouvají. NESEHNUTÍ dále uvádějí, že ‚…gender není možné určit na první pohled, a proto je nevhodné jej předpokládat a na základě toho užívat vybraný rod. Pokud popisujeme skupinu lidí, jejichž gender neznáme, respektive neznáme způsob, jakým o sobě mluví, využíváme znak hvězdičky jako označení všech možných gramatických variant zastřešujících různá genderová vyjádření. Například Zaměstnanci*kyně.‘ NESEHNUTÍ se věnují vzdělávání středoškolských studujících.“ Citoval Šamonil s tím, že záměrem NESEHNUTÍ je rovněž doslova „nabourávat představu o tom, že existují pouze dvě pohlaví a dva gendery a zviditelňovat trans a nebinární osoby“.
 
Stejně přísný byl také při pohledu na další, tentokrát „modrou“ politickou neziskovku, a to Sdružení pro integraci a migraci, jejíž předsedkyně Magda Faltová měla jeho slov v letech 2015 a 2016 vystupovat ve veřejnoprávních médiích a obhajovat masovou africkou migraci a relativizovat problém islámu. „Tato neziskovka měla vloni 6 stálých zaměstnanců a operovala s celkovým rozpočtem 21 milionů korun. A celkem 11 milionů korun z tohoto rozpočtou šlo na platy těchto zaměstnanců,“ řekl Filip Šamonil s tím, že na příjmech neziskovky se podílel Magistrát Hlavního města Praha ve výši 5 milionů korun, Ministerstvo vnitra ve výši 1,5 milionu korun, strukturální fondy EU ve výši 2 miliony korun a Open Society Foundations částkou 1,7 milionu korun. 
 
„Zkusme si představit, že český národ je tělo člověka. A politické neziskovky a agenda tří barev, kterou šíří, jsou jako nemoc. Jsou jako virus, jako rakovina, která proniká do těla člověka pomalu, ale velmi jistě. Postupně otravuje mysl člověka, až se z něj stane úplná troska. My Svobodní jsme, musíme být a také budeme chemoterapií vůči této rakovině. Pakliže nám voliči dají ve volbách mandát k tomu, abychom ovlivnili financování politických neziskovek, tak jakmile k tomu dostaneme příležitostnost, tak financování těchto politických neziskovek, těchto škůdců českého národa a české země, okamžitě zastavíme,“ dodal rozhodně Šamonil. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Neziskovkám ani halíř a pokud by se ochomítli u škol či školek hnát ., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuse118milda53 , 16.11.2023 16:27:42

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…