Rakušan a IQ šumícího listí... Video uprchlého Čermáka má výživnou dohru

29.10.2023 20:16

Hledaný dezinformátor Tomáš Čermák se na sociálních sítích objevil ve videu. S ruskou vlajkou a logem CCCP se snaží vytvořit dojem, že se nachází v Rusku. Ministru vnitra Vítu Rakušanovi vzkázal, že je pako, které ani neumí pořádně zavírat lidi do vězení. Samotný Rakušan na video reagoval a ujistil, že Policie ČR po Čermákovi i nadále pátrá. Podle právníka Tomáše Tyla Rakušan z Čermáka svou reakcí dělá Jánošíka. „Normální člověk by nad tím mávl rukou,“ píše Tyl na Facebooku.

Rakušan a IQ šumícího listí... Video uprchlého Čermáka má výživnou dohru
Foto: archiv Naše Média a.s.
Popisek: Vít Rakušan na tiskové konferenci k násilí Ukrajinců

Mezinárodně hledaný Tomáš Čermák, který byl odsouzený za podněcování ke spáchání teroristického trestného činu, se i nadále vyhýbá nástupu do vězení. Nyní však zveřejnil video, v němž se snaží vyvolat dojem, že se aktuálně nachází v Rusku.

„Tak se vám konečně ukazuju, máte radost?“ Těmito slovy Čermák zahajuje krátké video, v němž svým příznivcům dává vědět, že je v pořádku. Na sobě má červené triko s logem Sovětského svazu a nápisem CCCP a drží v něm napnutou ruskou vlajku se znakem.

Následně pozdravil ministra vnitra Víta Rakušana (STAN), který se k jeho osobě již v minulosti vícekrát vyjadřoval. Čermák Rakušanovi vzkázal, že je „pako“. „Neumíš ani zavírat pořádně do kriminálu,“ vyčetl ministrovi.

Ve videu dále pokračoval s výhrůžkami politikům. „Chci vám vzkázat, všem vlastizrádcům, že budete pěkně potrestaní,“ řekl Čermák. „Postavme se proti teroru. Je načase. Vím, že spravedlnost je blízko. Já mám za sebou teďka nejslavnější a nejsilnější velmoc na světě,“ zdůraznil Čermák s tím, že je čas se postavit na odpor. Sám to hodlá udělat a naznačil, že má za sebou ruskou armádu.

„Sláva Rusku, sláva Československu, pravda zvítězí. Jdeme na ně,“ ukončil video.

I na to Rakušan zareagoval na sociální síti X. „Je pozoruhodné, že někdo, kdo si stěžuje na údajnou nesvobodu v Česku, spatřuje vzor v zemi, kde se válce nesmí říkat válka, kde kritizovat armádu je vlastizrada a kde nepohodlní lidé buď padají z oken, nebo s nimi padají letadla,“ napsal Rakušan spolu s otázkou, zda přece jen pár let ve vězení není lepší než doživotí v totalitním režimu ruského prezidenta Vladimira Putina.

Veřejnost ujistil, že Policie ČR v pátrání po Čermákovi neustává. „Trik s tričkem a vlajkou působí krajně nepřesvědčivě,“ dodal na závěr.

K celé interakci mezi Čermákem a ministrem vnitra dodal slovo i český právník Tomáš Tyl. „Trošku jsem doufal, že ze sebe Rakušan neudělá úplného blba a Čermákovo video z lesa přejde mlčením,“ napsal na svém facebookovém profilu se slovy, že kdyby byl ministrem vnitra a místopředsedou vlády, rozhodně by Čermákovo video nekomentoval. „Ale to neznáte prevítka! Evidentně chtěl z Čermáka udělat exemplární případ – a ptáček mu ufrnkl,“ uvedl Tyl.

Normální člověk by nad tím podle něj mávl rukou. „Já jsem viděl asi patnáct vteřin toho videa, chytil jsem se za čelo a radši to vypnul. Ne tak preVítek,“ vysmál se právník a doplnil, že evidentně lze očekávat mezi Čermákem a Rakušanem podobnou přestřelku jako z komediálního filmu Pošetilost mocných.

Ke konci příspěvku shrnul aktuální situaci na české politické scéně. Dodal otázku, zda vůbec 28. října bylo 105 let samostatnosti důvodem k oslavám: „Černochová vystupuje z OSN, Válek nám ukazuje ramínko a hraje tanky, Stanjura vymýšlí, jak účetně zfixlovat rozpočet, podle Beka můžou za nízké platy učitelů občané, kteří nechtějí platit vyšší daně, Síkelovi radí lobbista obchodních řetězců... A Rakušan se obhajuje před IQ šumícího listí, čímž z něho dělá Jánošíka. Až si člověk říká, jestli těch 105 let samostatnosti bylo k oslavě...“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Podivovat se, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseberan 96 , 30.10.2023 8:15:44
nad inteligencí Rakušana je nemístné. Ten už dokázal že jeho potenciál je na úrovni ukrajinského kopáče ! Bohužel na této úrovni je i celá vláda . Zřejmě od tud i pochází !

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…