Rakušan prezidentem! Zaznělo zcela vážně

02.11.2021 14:11 | Ze sítí

V debatě, koho by měla vláda dvou koalic navrhnout na prezidenta republiky, zaznívají nejrůznější jména. Podnikatel ve vzdělávání a politik TOP 09 Ondřej Kania teď na Twitteru doporučil, aby se přestalo hledat mezi zasloužilými profesory, vědci a Miroslavou Němcovou. Jeden kandidát se podle něj přímo nabízí.

Rakušan prezidentem! Zaznělo zcela vážně
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Vít Rakušan

Kania by na Pražském hradě nejraději viděl Rakušana. Starostu Kolína, předsedu STAN a presumptivního ministra vnitra Víta Rakušana.

Ten podle něj splňuje přesně to, co by si lidé jako Kania na Hradě představovali. „Vít Rakušan je tím, čím by hrozně chtěl byt Marek Hilšer, ale nikdy ním nebude,“ myslí si.

Na námitky, že by třiačtyřicetiletý politik měl přece jen nejdříve nasbírat nějaké politické zkušenosti, vzdělávací expert neslyší. Zuzana Čaputová podle něj předvedla, že nic takového není potřeba.

 

 

„Prezidentem opravdu nemusí být zasloužilý stoletý politik. Evidentně většina lidí tu funkci stále nechápe,“ odsoudil národ vzdělávací expert.

Vít Rakušan se narodil v rodině bývalého senátora za ČSSD Jana Rakušana. Vystudoval „historii - germanistiku“ (obor dějepis - němčina na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity). Původně učil na gymnáziu v Kutné Hoře, do politiky vstoupil když ho v roce 2010 otec vzal na kandidátku do zastupitelstva v Kolíně a po volbách udělal starostou. V roce 2019 se stal předsedou hnutí STAN a před volbami 2021 uzavřel koalici s Piráty.

Sám se, pokud jde o prezidenty, vždy hlásil k odkazu Václava Havla. Při jeho letošních narozeninách sepsal obsáhlou vzpomínku, jak jej s tváří plnou akné potkal na Sázavě. „Dokonce jsem se probojoval až na perón a díval se na Vás docela zblízka. Nejistě jste se usmíval a takovým zvláštním, spíš klukovským než chlapským, způsobem mával. Vedle mě stojící pan Kroupa na Vás volal: „Ahoj Vašku, zdravím Tě, chlape… Jak je?“ Trochu mě to překvapilo… Chartu nikdy nepodepsal, na divadelníka taky úplně nevypadal, možná tak ty sudy v pivovaru že by s Vámi válel… A zase ten plachý úsměv na Vaší tváři a odpověď z rozjíždějícího se vlaku: „Ahoj, ahoj, tak zdRavím, mám se dobŘe…“ Kroupa pýchou vzlétl do oblak a já si uvědomil, že se tady fakt něco změnilo. Do jedenácti let jsem koukal v televizi i na stěnách tříd na kožené obličeje soudruhů. A teď jste tu byl Vy,“ vyznával se.

Před volbami pak svůj mobilizační příspěvek na Facebooku zahájil dotazem, kam se poděla ta Havlova země, že tu vládne „komunistická lůza“ a touha po pravdě a duchovnu je zadupávána jak vajgl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…