Rakušan přidává speciální debatu. V Praze, s Ukrajinci

16.02.2024 13:51 | Monitoring

Předseda STAN ministr vnitra Vít Rakušan pomyslně bouchl do stolu. „Už toho mám dost!“ oznámil české veřejnosti. A vyhlásil speciální debatu bez cenzury. Tentokrát s ukrajinskými uprchlíky. Symbolicky v předvečer druhého výročí Putinova vpádu na Ukrajinu. A dočkal se řady reakcí...

Rakušan přidává speciální debatu. V Praze, s Ukrajinci
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Setkání s Vítem Rakušanem v mostecké restauraci Severka

Ministr vnitra a předseda STAN Vít Rakušan uspořádá další ze série debat s občany. Po návštěvě Karviné, Sokolova a Mostu nastal podle ministra čas na speciální debatu. Bez cenzury s Ukrajinskými uprchlíky.

„Ukrajinci, Ukrajinci, Ukrajinci. Téma všech Debat bez cenzury. Bohužel pro ně. Já už mám ale dost toho, že se na nich mluví o nich bez nich. Nechci, aby dál zaznívaly jen jednostranné pohledy a dezinformace. Chci, aby stejně jako všichni ostatní měli možnost říct, co je trápí, tíží nebo štve. A proto je v pátek 23. února od 17.00 zvu na speciální ukrajinskou Debatu bez cenzury. Symbolicky v předvečer výročí útoku Ruska na Ukrajinu. Debata je tu pro ně a jsem si jistý, že přínosná bude úplně pro všechny. Žijeme tu společně. Budu se těšit!“ oznámil ministr vnitra na sociální síti X.

Hned pod první příspěvek přidal druhý s týmž obsahem, ale v ukrajinštině.

Rakušan se chystá debatovat s Ukrajinci

Pod jeho příspěvkem se rozjela živá diskuse.

„Hlavně vyvrátit pár největších ruských lží a dezinformací. 1. Na Ukrajině vládnou fašisté. 2. Ukrajinci vraždili ruskou menšinu na Donbase. 3. Kvůli Ukrajincům je vyšší kriminalita. 4. Ukrajinci zneužívají náš soc. systém. ... Tyhle lži mezi lidma jedou čím dál víc bohužel,“ žádal jeden z debatujících.

Rakušan se chystá debatovat s Ukrajinci

Zaznělo však také varování, že uspořádání takové debaty není nejlepší nápad.

„Asi blbý nápad. Dorazí-li naše víme které nejkřiklavější persóny, jak to tam asi bude vypadat? Nebude to rozhodně ‚rovný s rovným‘. Ukrajinci si tam vyslechnou něco, co určitě vědět nemusí a určitě ani nechtějí. A i kdyby jich tam bylo početně víc, asi nemají náturu se překřičovat,“ napsala Helena Schusterová.

Rakušan se chystá debatovat s Ukrajinci

Vedle toho se ministr dočkal řady poděkování, že debaty bez cenzury organizuje, ale také kritiky, že by si měl přestat dělat PR a naopak začít něco pořádného dělat. I pro Ukrajince.

„Co kdybyste místo dělání si na nich PR, pro ně něco reálně udělal? Třeba zjednodušil uznávání vzdělání, aby nemuseli doktoři a inženýři drhnout hajzly? Potřebujeme,aby tu ti lidé zůstali a založili rodiny, úředníci se je odsud snaží vyštvat,“ zaznělo.

Rakušan se chystá debatovat s Ukrajinci

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Za popírání vraždění ruskojazyčného , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePutin z Putimi , 16.02.2024 14:07:12
obyvatelstva na Donbase, by se vykulený krasavec mohl ocitnout také na nějakém ruském seznamu, který by mu doživotně silně ohraničil životní prostor pouze na země sjednoceného Západu.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…