Ransdorf se rozohnil: Impotentní postava Catherine Ashton a podřízenost USA

13.08.2014 18:30

Z PROFILŮ Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) tvrdí, že je Evropská unie nejednotná v oblasti zahraniční politiky. V některých případech dokonce vystupuje jako protektorát Spojených států. Ransdorf odpovídal na dotaz čtenáře ParlamentníchListů.cz.

Ransdorf se rozohnil: Impotentní postava Catherine Ashton a podřízenost USA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ransdorf

Anketa

Který z následujících státníků minulosti je vám nejbližší?

hlasovalo: 15297 lidí

USA jsou podle čtenáře mladším sourozencem Evropy, a přesto hrají ve světě první housle. Ransdorf tvrdí, že je vysvětlení prosté: „Nejednotnost EU v oblasti zahraniční politiky. Například Velká Británie má tradičně `speciální vztahy s USA`. Nějakou dobu ještě potrvá, než se evropské země shodnou na určitých základních společných zájmech.“

Evropa je politickým trpaslíkem. Tento stav je neudržitelný

Ransdorf připomněl názor politologa Zbigniewa Brzezinského, který tvrdil, že Evropská unie je obrem v ekonomické oblasti, ale v politice je pouhým trpaslíkem. V zahraniční politice je EU dokonce protektorátem Spojených států.

„Tento stav není udržitelný, i když impotentní postavy jako Catherine Ashton tuto podřízenost USA praktikovaly. V ekonomické oblasti je nebezpečná smlouva TTIP (Transatlantická dohoda o obchodu a investicích), která by dala americkým korporacím to, co chtějí - kontrolu nad mezinárodním obchodem,“ obává se europoslanec Ransdorf.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…