Rath kandiduje vedle Senátu i v komunálních volbách v Hostivici

24.08.2018 13:46

Někdejší vlivný sociálnědemokratický politik David Rath kandiduje v komunálních volbách ve své domovské Hostivici. Podle informací, které zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ) na serveru www.volby.cz, vede uskupení Zdravá Hostivice. Bývalý středočeský hejtman přitom chce i do Senátu. V litoměřickém volebním obvodu, kde strávil 18 měsíců ve vazbě, je na kandidátce České suverenity. Rath je nepravomocně odsouzený za korupci, uvedla ČTK.

Rath kandiduje vedle Senátu i v komunálních volbách v Hostivici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař David Rath

Druhým lídrem Zdravé Hostivice je další bývalý sociální demokrat a exministr školství Marcel Chládek. V době, kdy hejtmanství vedl Rath, byl Chládek jeho náměstkem. Loni skončil ve funkci generálního manažera fotbalových reprezentací a akademií.

Na kandidátních listinách města s více než osmi tisíci obyvateli jsou i další známá jména. Například za hostivickou ODS kandiduje bývalý poslanec a předseda hnutí Úsvit Marek Černoch, nyní člen ODS. Lídrem kandidátky ANO je Robert Změlík, olympijský vítěz v desetiboji z roku 1992.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…