Rathova nástupkyně: Mluvila jsem s paní inženýrkou... Nevím, jak se jmenuje

02.08.2012 11:09

Středočeská ODS na dnešním brífinku projednala dvě témata. Za prvé vznesl zastupitel občanských demokratů Raduan Nwelati požadavek, aby kraj vypověděl mandátní smlouvu s Markem Semerádem, který kraj zastupuje v Bruselu. Za druhé se Nwelati vyjádřil ke kauze buštěhradského zámku.

Rathova nástupkyně: Mluvila jsem s paní inženýrkou... Nevím, jak se jmenuje
Foto: ddm-mb.cz
Popisek: Mladoboleslavský primátor Raduan Nwelati

Po obvinění Davida Ratha z korupce zamrzla plánovaná rekonstrukce zámku v Buštěhradu na mrtvém bodě. Podle středočeského zastupitele Nwelatiho je čas na to, aby se napravilo to, co se nestalo ze začátku. Mělo by se jednat s městem o kompromisu, o řešení, do kterého by mělo možnost zasáhnout i Ministerstvo kultury. Radní podle něj ale s městem nejednají a nehledají vhodné řešení.

Nwelati je také přesvědčen, že by radní měli vymáhat finanční náhradu způsobených škod. "Někdo musel zaplatit projektovou dokumentaci, průběh soutěže. A pokud to zadal firmě, která zmanipulovala toto řízení, tak by měli chtít radní, aby peníze byly vráceny. Měli by chtít po Rathovi, aby nahradil škodu," řekl.

Hejtmanka Moravčíková se snažila vysvětlovat

Naproti tomu současná hejtmanka Zuzana Moravčíková žádnou škodu nevidí. V telefonickém vstupu do vysílání České televize řekla, že je běžné, že mnoho projektů, na které se vypracují dokumentace, nakonec není dotaženo do konce. Policie navíc ještě neprokázala, že zakázka byla skutečně předražená. O dalším osudu buštěhradského zámku se podle Moravčíkové musí jednat. "Musíme dát hlavy dohromady a domluvit se, co dál," řekla hejtmanka.

K tomu, jak bude Středočeský kraj postupovat v dalších tendrech ROP Střední Čechy, řekla Moravčíková, že v těchto věcech kraj činí potřebné kroky. "Měla jsem jednání s paní inženýrkou, teď nevím, jak se jmenuje...," řekla ne příliš přesvědčivě Rathova nástupkyně.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…