Rebelie hospod: Zdeněk Pohlreich plně podpořil

09.12.2020 8:07

Vláda Andreje Babiše (ANO) nařídila hospodám zavřít v 8 večer a nikoliv v 10, jak tomu bylo dosud. Mají zavřít i výdejová okénka. Ale někteří hostinští toho začínají mít plné zuby a protestují proti počínání ministrů. Hrozí dokonce, že už poslancům nenalijí, pokud neudělají něco pořádného. A šéfkuchař Zdeněk Pohlreich své kolegy hlasitě podpořil.

Rebelie hospod: Zdeněk Pohlreich plně podpořil
Foto: Repro XTV
Popisek: Restauratér Zdeněk Pohlreich

Kabinet Andreje Babiše (ANO) sice ponechal Česko ve stupni tři v pětistupňovém protiepidemickém systému PES a to i navzdory tomu, že se situace zhoršuje a reprodukční číslo koronaviru za poslední dva dny opět mírně narostlo.

Současně však ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) s kolegy rozhodl, že se hospodám zkrátí otevírací doba a to o svě hodiny, tedy jen do 8 hodiny večer.

Anketa

Jste pro prodloužení nouzového stavu?

62%
38%
hlasovalo: 17025 lidí

A hospodští toho začínají mít dost. Zaměstnanci pivovaru Malý Janek se vládnímu nařízení otevřeně vzpírají.

„Ve středu nezavřeme náš pivovar a restauraci ve 20:00 a na protest vyvěsíme českou vlajku. Věříme, že se k nám přidají ostatní kolegové, kteří jsou psychicky, fyzicky i finančně zcela na pokraji svých sil jako my,“ vzkázali vládě.

„Již nikdy nenačepujeme pivo tomu, kdo zvedne ruku ve Sněmovně ČR za prodloužení nouzového stavu kvůli epidemii covid-19. Seznam pomatených poslanců zveřejníme zde!“ ozvalo se ještě z pivovaru.

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich své kolegy podpořil.

„Já se jim nedivím. Hospody jsou v tom podle mého názory nevinně. Je to jako kdyby někdo ve třídě rozbil okno a potrestána za to byla celá třída,“ uvedl Pohlreich pro on-line deník Aktuálně.cz. „Nejsem doktor, ale skutečně nevím, jaký je rozdíl mezi tím, jestli je restaurace otevřená do šesti nebo do desíti. Stejně tak nechápu rozdíl mezi gastrem a obchodem s hřebíky,“ dodává Pohlreich.

Také podle Stanislava Bernarda, spolumajitele humpoleckého Rodinného pivovaru Bernard, je uzavření hospod o dvě hodiny dříve nesmyslné. Zdá se mu, že vláda opět jedná chaoticky a upravuje si protiepidemický systém PES, jak se jí zrovna hodí. Zavření hospod o dvě hodiny dřív podle něho ublíží hospodským, ale z epidemického hlediska to nic nevyřeší, protože je jasné, že nárůst počtu covid pozitivních případů způsobilo něco jiného. Restaurace jsou otevřeny příliš krátce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…