Rebelové prostě chtějí šmiknout Nečase, říká člen ODS mezi jednáními

23.10.2012 12:13

Premiér Petr Nečas (ODS) se pořád nedohodl s rebely ve vlastní straně na úpravách ve státním rozpočtu na příští rok, pád jeho vlády je tak stále blíž. Informace, které z průběhu jednání přináší server Lidovky.cz, ukazují, že alespoň jedné straně o dohodu nejspíš vůbec nejde. Zdá se, že rebelům jde o jediné, o Nečasův absolutní konec. V poledne se poslanci dohodli, že rozpočet stáhnou z jednání.

Rebelové prostě chtějí šmiknout Nečase, říká člen ODS mezi jednáními
Foto: hns
Popisek: Na premiéra Nečase se problémy jen valí

„Probíhá debata, nekonečná diskuze. Jedno procento DPH sem, jedno tam," přiblížil LN atmosféru jednání klubu vysoce postavený člen ODS. „Je to ale všechno zástupné, protože jim (rebelům) jde o to šmiknout Nečase. Na kongresu ODS to nebude mít jednoduché on, ani nikdo z vedení," dodal.

Bouřlivé rokování

Poslanci se na jednání klubu stále přou, vzduchem létají nabídky na úpravu DPH a protireakce v podobě volání po záchraně ODS. Petr Nečas však dal již po desáté hodině najevo, že dnešní den nemusí být pro jeho vládu dnem posledním, o dohodě lze totiž diskutovat ještě před třetím čtením ve sněmovně. Dnes probíhá teprve druhé čtení, v němž ale poslanci mohou podávat pozměňující návrhy. Pokud se ale nepodaří najít dohodu ani ve třetím čtení, nabízí se podle zákona také možnost opakování druhého čtení. Samozřejmě, vše pouze se souhlasem většiny přítomných poslanců.

Debata je natolik bouřlivá, že k novinářům doléhají hlasy poslanců i přes celou chodbu. V poledne pak někdejší ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil oznámil, že rozpočet bude stažen z jednání této schůze, takže vláda žije dál, ale trvá i vnitřní rozpor v ODS.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…