Recesisté v Brně parodovali sešlost národovců. Neuvěříte, jak to skončilo

01.05.2016 14:55

Z brněnské prvomájové akce, avizované jako setkání národní domobrany, se dnes odpoledne vyklubala akce desítky recesistů. Ti myšlení pravicových radikálů vystupujících proti migraci parodovali, odjeli nakonec nazí na kolech.

Recesisté v Brně parodovali sešlost národovců. Neuvěříte, jak to skončilo
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Aktivisté namísto národní domobrany navrhovali například domobranu mezinárodní. Celá akce poblíž sochy markraběte Jošta, která patří k novodobým symbolům Brna, trvala jen několik minut.

Akce byla původně avizována jako zahájení projektu bezpečnostních národních hlídek za účelem zachování pořádku a bezpečnosti v Brně. Pořadatelem měla být konkrétně Joštova družina národní domobrany.

Aktivisté se po několika minutách proslovů s hesly jako „Láska místo zbraní“ nebo nápisy „Cítíme se bezpečně“ vysvlékli donaha a odjeli z centra města pryč na kolech. Policie na místě nezasahovala. Podle mluvčí Štěpánky Komárové to nebylo nutné.

Bez problémů se dnes podle ní obešly i jiné akce v souvislosti se Svátkem práce, pořádané v kraji. V Brně patřilo k největším tradiční setkání komunistů na Moravském náměstí, kde se sešlo podle pořadatelů kolem 300 lidí. Někteří z nich přihlíželi i vystoupení aktivistů u Joštovy sochy, která je na stejném náměstí.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…