Řeči o podílu americké ambasády na protestech proti Zemanovi prý byly jen vtip. A Haló noviny na něj skočily

30.11.2014 7:36

Na internetu se před časem objevily informace, mající dokazovat, že na organizaci protizemanovské demonstrace, která proběhla letošního 17. listopadu, se podílela americká ambasáda v Praze. Měly to dokládat fotografie krabic, z nichž byly demonstrantům rozdávány červené karty. Server Lidovky.cz se toto tvrzení snaží vyvrátit, ovšem údajné fotografické důkazy vůbec nezmiňuje. Naopak se tváří, že jediným zdrojem informací o propojení organizátorů protiprezidentského protestu s americkou ambasádou je údajně recesistický rozhovor, který organizátor protestu Adam Vopička poskytl webu G.cz.

Řeči o podílu americké ambasády na protestech proti Zemanovi prý byly jen vtip. A Haló noviny na něj skočily
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Pražským hradem se konal protizemanovský protest

Tento rozhovor pak komentátor komunistických Haló novin Jaroslav Kojzar pochopil jako přiznání o spolupráci pořadatelů demonstrace s USA.

„Reportér se zeptal, zda si je vědom (Vopička), že se `nejednalo o demonstraci českého národa proti hlavě státu, nýbrž demonstraci organizovanou americkým velvyslanectvím.` Prý v první chvíli byl šokován a pak se s tím smířil,“ cituje Kojzar z rozhovoru s Vopičkou a pokračoval: „Dostal krabici z US Ambassy a začal jednat. Jde o krabici, v níž byly červené karty rozdávané později na demonstraci a která byla dokonce fotograficky zdokumentována.“

Serveru Lidovky.cz vadí, že Kojzar nepřiznal, že v rozhovoru na G.cz jde o recesi. Naopak, komentátora Haló novin odpovědi Vopičky přesvědčily o jeho úzkém propojení s USA. „Přátelé mi říkají: Příprava na další barevnou revoluci. Jen nevím, který scénář naši američtí přátelé už promysleli. Zda ten nekrvavý ve stylu happeningů, nebo krvavý ve stylu `Majdan`. Jisté je, že se zřejmě máme na co těšit,“ varuje závěrem Kojzar, který byl předlistopadovým komentátorem Rudého práva.

Vopička: Lidi by měli mít otevřenou mysl a nevidět ve všem levárnu

Vopička pak na dotaz, co si o Kojzarově komentáři myslí, uvedl, že se mu líbí, „jak jsou lidi zblblí a ve všem vidí levárnu“. Lidé by prý měli mít otevřenou mysl a věřit v sílu jedince a tomu, že ne vše musí být zaplacené.

Serveru Lidovky.cz také řekl, že demonstraci zorganizoval jeho kamarád Martin Přikryl. „Jak to bylo? Jsem skutečně zaplacen za to, abych tvrdil, že nejsem zaplacen za to, že jsem zaplacen za to, že zesměšňuji něco, za co jsem zaplacen, aby to vypadalo, že za to nejsem zaplacen?“ uvedl Vopička následně na svém facebookovém profilu. Kdo ovšem výrobu červených karet financoval, server Lidovky.cz neuvádí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…