Řecký umělec: Dědeček Merkelové střílel Řeky. Němci dluží Řecku za reparace. Polibte nám zadek, my si to zařídíme, řekne národ

09.07.2015 8:48

Personou non grata je pro Řeky v současné době německá kancléřka Angela Merkelová. Alespoň to tvrdí český režisér řeckého původu George Agathonikiadis podle něhož Řekové viní ze svých dluhů Němce. A nemohou přenést přes srdce, že o nich Merkelová rozhlašuje, že jsou to líní lotři. Její dědeček totiž prý střílel lidi v Řecku.

Řecký umělec: Dědeček Merkelové střílel Řeky. Němci dluží Řecku za reparace. Polibte nám zadek, my si to zařídíme, řekne národ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

„Řeka nepokoří, když bude muset jíst o pár oliv denně míň. Ale nesnese povýšené chování Němců, kteří chtějí koupit Akropoli,“ říká Agathonikiadis v rozhovoru pro čtvrteční přílohu MF Dnes. Řekové jsou totiž prý přesvědčeni, že příčinou celé krize je, že Němci usilují o to, co se jim nepovedlo za druhé světové války.

„Dluží Řecku peníze za reparace, odvezli desítky tisíc kulturních památek, které nám patřily, a nikdy je nevrátili, vzali si půjčku, kterou nám dodnes nesplatili – a to je přesně ten náš dnešní dluh,“ myslí si režisér. „Řekové se dnes rozčilují – nemohli jste nás dobýt a chcete nás dostat takhle? A čím? Že nám utahujete u krku smyčku a čekáte, jak dlouho budeme ještě dýchat? Raději budeme žrát kus chleba s olivami než se vám podrobit,“ popisoval Agathonikiadis protiněmecké nálady řeckého obyvatelstva.

Podle českého režiséra řeckého původu bylo chybou, že Němci dovolili, aby Řekové vstoupili do měnové unie. „Věděli, že na to nemáme, ale pomohli nám zfixlovat ekonomické údaje. Tak se chudé Řecko ocitlo mezi lidmi, kteří mají smokingy. A co teď? Začali nám říkat, že nemáme smoking, že si ho musíme koupit. Ale my nemáme peníze. Tak si půjčte tady od těch. A půjčí nám? Půjčí. Tak jsme si půjčili. Proč neřekli stop? Proč se nezajímali, kam ty miliardy dáváme?“ láteří Agathonikiadis.

Řekové se zblázní a řeknou „polibte nám zadek“

Obyčejní Řekové dle něj skončili jako indiáni v rezervaci. „Místo aby se stavěly silnice a školky, tak se ty peníze obyčejně prožraly. V podstatě na to národ naletěl,“ myslí si. Řek ale prý nesnese, aby o něm německá kancléřka Angela Merkelová říkala, že je líný lotr. Její dědeček totiž prý střílel lidi v Řecku.

Agathonikiadis by si přál, aby Evropa neponižovala Řecko a nedostávala ho do kolen. „Bojím se jedné věci, aby se nestalo, že se Řekové zblázní,“ obává se. Řekové prý totiž mají tu dětskou povahu, že když je někdo ponižuje a dusí, vykašlou se na logiku a řeknou: Víte co, polibte nám zadek, my se nějak zařídíme. Teď prý třeba probíhají jakési námluvy s Čínou. On sám však zastává názor, že by bylo chybou, kdyby se Řecko odtrhlo od Evropy a začalo si hledat kamarády jinde. „Jenže Řek hraje ruletu. Hop, nebo trop,“ konstatuje režisér řeckého původu.

  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…