Redaktor Respektu se veřejně chlubil, jak odmítl čínský přístroj od Kellnerova operátora. Pak ale dopsal, co používá doma, a bylo po parádě

05.02.2019 16:30

Redaktor Jaroslav Spurný se ve svém komentáři na serveru Respekt.cz rozepsal o tom, jak se ubránil čínské špionáži.

Redaktor Respektu se veřejně chlubil, jak odmítl čínský přístroj od Kellnerova operátora. Pak ale dopsal, co používá doma, a bylo po parádě
Foto: Huawei
Popisek: Huawei

Popsal, jak mu pracovnice O2 nabídla pětkrát rychlejší připojení – ale na jeho otázku o tom, o jaké zařízení jde, odvětila, že jde o modem firmy ZTE. Ten však Spurný dle svých slov odmítá, neboť jde o čínskou rizikovou firmu. Jiný modem však žena v nabídce nemá. 

„Přicházím o rychlejší domácí internetové připojení za symbolickou cenu. Nijak zvlášť mě nemrzí, že nedostanu levný přístroj podezřelé čínské firmy. Ale asi půl hodiny se směju,“ poznamenává Spurný, jenž se v minulých dnech věnoval rizikům spojeným s firmou Huawei při přechodu na rychlejší internetovou síť 5G.

  • Původní text ZDE

„Psal jsem tam i o roli PPF a její spřízněnosti s čínskou ekonomikou, a tím pádem i tamní vládou. Psal jsem o tom, proč se svět od firem Huawei a ZTE a vůbec čínské kybernetiky odklání. Že mi ten samý den PPF (tedy její O2) (vlastník Petr Kellner - pozn. red.) nabídla čínský modem, mi připadlo směšné. Pak mě humor přechází,“ poznamenal s tím, že si uvědomil, že lidem nedává společnost vybrat a žene je tak do náruče systému. Od O2 mu to tak přijde nevkusné. 

„A mimochodem, teprve když jsem na přelomu roku začal psát o riziku Huawei, ZTE, čínské kybernetiky a telekomunikačních technologií, podíval jsem se, jaký modem doma od firmy O2 používám. Je to značka Huawei. Tak už měsíc přemýšlím, co s tím. Zatím si přece jen dávám bacha,“ poznamenal Spurný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…