Ředitel DPP: Firmu se snaží řídit politici, hotové minové pole

16.08.2012 12:18

Ve středu dozorčí rada Dopravního podniku odvolala z čela představenstva svého ředitele Vladimíra Licha. Podal totiž trestní oznámení na lidi, kteří měli prsty v nevýhodných smlouvách. Šéf podniku jim to teď vrací. Firmu ovlivňují politici, přiznává.

Ředitel DPP: Firmu se snaží řídit politici, hotové minové pole
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

Generální ředitel Dopravního podniku Vladimír Lich popisuje, že při nástupu do funkce se cítil jako „nahý v trní“. Prvním úkolem pro něj bylo sestavit si tým, což udělal. Přesto přiznává, že mohl udělat více.

„Mohl jsem tam být o víkendech a v noci, ale když jsem viděl tu spolupráci, ty klacky pod nohama, které mi házeli někteří politici, tak jsem si říkal, že tam v mých letech nenechám život,“ míní pro server iDnes.cz Lich.

Daly by se ušetřit miliardy

Podle Licha je to prvně v životě, kdy by nemohl něco dokončit. „Některé dříve uzavřené smlouvy jsou na deset dvacet let a jsou nastavené špatně,“ přiznává bývalý šéf představenstva s tím, že potřebují znovu projednat smlouvy na všechno, co nakupují. V tom by podle svých slov mohli ušetřit jeden a půl miliardy. „Není skoro žádná smlouva, která by byla výhodná,“ pokračuje.

To jsou také důvody, proč nelze, aby během čtyř měsíců opravil všechny chyby. „A navíc v tom právním prostředí... chodil jsem tam jak po minovém poli,“ míní.

Politici nařizují, co dělat

Podle plánu to jako krizový manažer měl zvládnout za rok. „Problém jsou politici v dozorčí radě. Ti lidé nejsou odborníci a nejsou ani manažeři. Kdybyste viděli, kolik mi přinesli životopisů lidí, které chtěli, abych zaměstnal,“ přiznává Lich pro iDnes.cz.

Podle něj politici vstupovali i do jednání. „A to nebyli ani lidé z dozorčí rady, to byli lidé z magistrátu a nařizovali mým lidem, aby něco udělali,“ tvrdí Lich, ale jmenovat je nechce.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…