Regionalnitelevizi.cz čekají od dubna změny. Zavede hodinový blok, tematické znělky a novou grafiku

21.03.2018 17:31

Od zahájení vysílání Regionálnítelevize.cz uplyne 1. dubna 2018 šest let. Mediální projekt, který je v Česku jediným celostátním tematickým programem, pokrývajícím všechny kraje České republiky, výročí oslaví několika inovacemi. Změny čekají programové schéma, grafiku. Přibudou tematické znělky reflektující folklórní specifičnosti jednotlivých regionů.

Regionalnitelevizi.cz čekají od dubna změny. Zavede hodinový blok, tematické znělky a novou grafiku
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Ředitelka regionalnitelevize.cz Eva Stejskalová

„Největší programovou změnou je zavedení nového bloku 60 minut, jehož cílem je udržet diváky napříč regiony u našeho programu déle. Blok bude přinášet to nejzajímavější z dění v českých regionech a bude složen z denních, hlavních zpráv, rozhovorů na aktuální témata a magazínů či dokumentárních pořadů,“ sdělila k připravovaným změnám ředitelka regionalnitelevize.cz Eva Stejskalová. „Chceme, aby se divák nedíval jen 15 minut na svůj vybraný blok, ale aby vydržel celou hodinu a díval se na to nejzajímavější,“ doplnila.

Stálé zastoupení v bloku rozhovorů by měly mít rozhovory Britských listů Jana Čulíka a rovněž Horké téma ParlamentníchListů.cz, které bude regionalnitelevize.cz přebírat od TV Praha. Blok nazvaný 60 minut televize plánuje vysílat ve svém hlavním vysílacím čase, od 17 do 18 hodin.

Kromě denních zpráv a rozhovorů jeho program doplní i magazíny a dokumenty. „Aktuálně máme například magazín Hasiči, máme magazín české vědy, na kterém spolupracujeme s Akademií věd České republiky,“ ilustrovala nabídku Stejskalová.  

Televize změní rovněž zpravodajské znělky a grafiku. Znělky by, jak Stejskalová uvedla, měly vycházet ze specifických folklórních tradic daného kraje.

Kromě toho regionální televize připravuje i nové pořady. Jedním z nich by měl být například cyklus k 80. výročí vsetínského hokeje nebo ke 100. výročí československého letectví. Televize chce rovněž pokračovat ve výrobě pořadů s turistickou nebo cykloturistickou tematikou. Aktuálním tématem pro regionalnitelevizi.cz podle Stejskalové budou i blížící se komunální volby.

„Aktuálně máme i regionální pořady jako Špetka Valašska, Špetka Slovácka z dílny kolegů z TVS věnující se Slovácku,“ doplnila ředitelka regionalnitelevize.cz.  

Regionalnitelevizi.cz sledují podle Stejskalové desítky tisíc diváků denně. „V průměru je to denně kolem 20 tisíc diváků. Někdy ale dosahujeme i na číslo 55 tisíc diváků,“ upřesnila sledovanost Stejskalová.

„Muži jsou mezi diváky zastoupeni asi trochu častěji, protože je nejspíše regionální dění v politice zajímá trochu více než ženy. Pro nás je ale důležité, že 54 procent našich diváků je zastoupeno lidmi v produktivním věku 25 až 65 let, což vyvrací domněnku, že se na nás dívají jenom staří lidé,“ uvedla Stejskalová.   

reklama

autor: Jonáš Kříž

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…