Řekla Babišovi, aby se zamyslel. On se zamyslel. A začal počítat

18.04.2022 6:50 | Ze sítí

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš zkritizoval předsedkyni Poslanecké sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou (TOP 09), načež se podle svých slov dočkal reakce jedné ženy, která se jej ptala, kolik bral a zda vše dával na charitu či na samoživitelky. A Andrej Babiš odpověděl.

Řekla Babišovi, aby se zamyslel. On se zamyslel. A začal počítat
Foto: Screen FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84643 lidí
„Dovolil jsem si zkritizovat paní Pekarovou, která má plat víc než 250 tisíc a létá na výlety do Dubaje, za její výrok o tom, že si nemůžeme žít nad poměry. Odepsala mi jedna paní do komentáře: ‚A vy jste bral kolik? Nebo jste to všechno dával na charitu, na samoživitelky nebo na útulky? To asi ne. Udělejte všem laskavost a nejprve se zamyslete, než vy nebo potažmo někdo jiný toto za vás napíše,‘“ poznamenal expremiér Babiš na svém facebookovém profilu.

„A tak paní rád odpovídám,“ dodal Babiš s tím, že vše dával na samoživitelky. „Celý svůj plat od roku 2011 posílám samoživitelkám, ke konci roku 2021 to bylo 14 423 232 Kč. Pak jsem ještě poslal 24 414 112 Kč na pomoc lidem s hendikepem. Celkově Nadace Agrofert rozdala 573 788 075 Kč,“ dodal s tím, že děkuje ženě za komentář a přeje všem krásné Velikonoce. 

Expremiér Babiš svůj pohled na středeční výroky šéfky Sněmovny Markéty Pekarové Adamové sdělil v týdnu pro ParlamentníListy.cz. Ta totiž prohlásila, že si už nemůžeme dovolit žít nad poměry jako doteď a nezdravě zvyšovat platy či důchody nad zákonnou úroveň valorizace. Babiš též odsoudil její výroky na adresu Maďarska. 

„Je to skandál. Nejdřív tvrdila, že tu vláda není pro lidi, a teď to ještě ‚vylepšila‘ nesmyslným výrokem, že si čeští občané žijí nad poměry. Jestli si někdo žije nad poměry, tak je to paní Pekarová. Má plat čtvrt milionu korun měsíčně, všechno má zdarma, jídlo zdarma, auto s řidičem a do toho ten její výlet do Dubaje s celou delegací speciálem. Ona si žije nad poměry! Chápete to? Jeden den poučuje naše občany, že svoboda je důležitější než benzín a podobné řeči, a pak si odletí letadlem do Dubaje na výstavu. To je výsměch,“ sdělil naší redakci Andrej Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…