Rektor docenta Konvičky: Uvítáme u nás každého, i muslima

19.06.2015 19:39

Rektor Jihočeské univerzity Libor Grubhoffer se ostře vymezil proti projevům svého univerzitního kolegy Martina Konvičky na adresu muslimů. Velice mě zneklidňuje hulvátství, konstatoval v prohlášení uveřejněném na stránkách univerzity.

Rektor docenta Konvičky: Uvítáme u nás každého, i muslima
Foto: archiv LG
Popisek: Rektor Jihočeské univerzity Libor Grubhoffer

Docent Martin Konvička z iniciativy „Islám v České republice nechceme“ stále upozorňuje na možná rizika související s přílivem muslimů do EU. Na sociální síti se pak objevují stále ostřejší komentáře ke Konvičkovým projevům a rektor Jihočeské univerzity Libor Grubhoffer cítil potřebu se důrazně distancovat od docenta, který pro univerzitu pracuje. Mimoškolní aktivity docenta Konvičky jsou ryze soukromé a rektor zdůrazňuje, že s nimi univerzita nemá nic společného.

V duchu akademických idejí prý Jihočeská univerzita na své akademické půdě přivítá každého vědce či studenta, který se bude chtít podělit o své znalosti či načerpat nové vědomosti. A to bez ohledu na to, z jaké země bude zájemce pocházet, jakou barvu pleti bude mít a jako víru bude vyznávat. Islám nevyjímaje.

„Zakládáme si na tom, že naše univerzita je svobodnou a demokratickou institucí otevřenou všem bez ohledu na etnickou, rasovou či náboženskou příslušnost. Velice mě zneklidňují nejenom stupňující se hulvátství prezentovaných výroků v konfliktních diskusích, ale též společenské nebezpečí těchto nepřátelských projevů,“ varuje rektor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…