Remcání na EU je zbytečné, napomenul poslance Schwarzenberg

01.10.2015 10:51

Svůj čas v Poslanecké sněmovně využil i předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. A zareagoval na diskuzi, která se na půdě dolní komory dnes kvůli uprchlické krizi odehrává.

Remcání na EU je zbytečné, napomenul poslance Schwarzenberg
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg hovoří

„Pokud jsem správně informován, nacházím se v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky, která byla zvolena demokratickým způsobem a žijeme v demokracii. A nyní poslouchám, jak jsme byli v Bruselu přehlasováni,“ uvedl svá slova Karel Schwarzenberg (TOP 09). I když je sám proti kvótám, vnímá, že jsme byli demokraticky přehlasováni. 

„Přijali jsme jistá pravidla chování EU, nyní jsme sice byli proti tomu, ale byli jsme přehlasováni. Musíme to přijmout. A toto remcání je zbytečné,“ dodal.

„Uvědomme si, že EU je demokratické společenství a trvá na svých pravidlech. Mohli jsme tomu předejít, kdybychom již minulý rok přijali dostatečný počet uprchlíků z ohrožených zemí,“ připomenul svůj loňský návrh Schwarzenberg. Podle něj jsme i z toho důvodu celou evropskou politiku vyprovokovali k těmto činům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…