Reportér dostane spis, který má zdramatizovat... Alexandra Mynářová udeřila na své bývalé kolegy z ČT. A jmenovitě

28.04.2019 11:28

Manželka prezidentova kancléře Vratislava Mynáře Alexandra Mynářová, která dnes pracuje v TV Barrandov, ale v minulosti působila i v ČT, nenechala na svých bývalých kolezích nit suchou. Svým vyjádřením vyvolala živou diskusi na sociálních sítích.

Reportér dostane spis, který má zdramatizovat... Alexandra Mynářová udeřila na své bývalé kolegy z ČT. A jmenovitě
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Vratislav Mynář v pořadu Horké téma

Pořad Reportéři ČT upozornil na podnikání Vratislava Mynáře. Údajně se mohl dopustit dotačních podvodů s penězi z EU až za 32 milionů korun. Jde o dotace na jeho penzion v Osvětimanech, na který přispěla jak EU, tak české ministerstvo školství. Nezisková protikorupční organizace Transparency International podala na Mynáře trestní oznámení.

Manželka kancléře Alexandra Mynářová se kvůli tomu na sociální síti Facebook pořadně obula do České televize.

„Když jsem pracovala v ČT, vždycky jsem si myslela, že práce investigativních reportérů je velmi náročná a nebezpečná. Když jsem to zažila na vlastní kůži z druhé strany, změnila jsem názor. Takový investigativní reportér to má náramně jednoduché. Dostane od někoho - třeba neziskové organizace - spis, který má svou reportáží zdramatizovat. Reportér to udělá, okoření nestydatou drzostí, nezisková organizace podá trestní oznámení a všichni jsou slavní. To, že v reportáži nesedí skoro nic, vyšetřování nic neprokáže a celé to vlastně má sloužit úplně jinému účelu, než je pravda a veřejná služba, je už všem úplně jedno. Viďte, Adélo Paclíková, Vojtěchu Srnko, Davide Ondráčko? Tady je vyjádření kancléře Mynáře k trestnímu oznámení Transparency International,“ napsala.

Mynář se proti podání trestního oznámení okamžitě ohradil. Je přesvědčen, že jde o špinavou diskreditační kampaň, proti které se hodlá bránit podáním žalob a údajně se těší, až pravda o této špinavé kampani konečně vypluje na povrch.

V diskusi pod příspěvkem Mynářové se rozjela živá diskuse. Někteří lidé dali manželce kancléře za pravdu, že Česká televize pracuje příšerným způsobem. Jenže zazněly i opačné názory. Někteří diskutující poznamenali, že si kancléř Mynář svou prací vybudoval tak špatnou pověst, že už ji vlastně Česká televize ani poškodit nemůže.

Jeden z občanů Mynáře označil za „veksláka bez prověrky a špetky morálky“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

20:11 Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

Při pietním aktu na Vítkově podle publicisty a novináře Petra Žantovského prezident Petr Pavel zapom…