Respirátory za páskou, nelze koupit. Covidový kre*énismus dostupuje vrcholu, zní internetem

28.12.2020 11:34

Po sociálních sítích se šíří obrázek, který ukazuje, jak to vypadá, když vláda vydá ne zcela domyšlené nařízení určené na boj s koronavirem a lid český se toto nařízení snaží do puntíku naplnit. Raději se podívejte sami.

Respirátory za páskou, nelze koupit. Covidový kre*énismus dostupuje vrcholu, zní internetem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odebraný vzorek na test Covid-19, ilustrační foto

Anketa

Které z vybraných jmen by se Vám líbilo na Pražském hradě?

hlasovalo: 15336 lidí
Když vláda Andreje Babiše (ANO) na podzim uzavřela obchody s odůvodněním, že je třeba zbrzdit šíření epidemie koronaviru, zavřela sice knihkupectví, menší prodejny obuvi a tak podobně, ale supermarkety ponechala otevřené, takže lidé si mohli kupříkladu boty koupit právě tam. Drobní živnostníci se postavili na odpor a dali najevo, že opatření považují za nelogické, když v jednom obchodě boty zakazuje koupit, ale v obchodě vedle nákup týchž bot povoluje.

V zimním povánočním lockdownu  vláda chtěla podmínky narovnat a nařídila supermarketům prodávat jen nezbytné zboží ze segmentu potravin, drogerie a léčiv.

Jenže chyba lávky. Když někdo toto opatření vezme doslovně, znemožní to i prodej respirátorů v supermarketech.

V tu chvíli se zdá, že komici živící se politickou satirou jsou v Česku vlastně bez šance, protože satirické představení hraje sám život.

„Během pandemie Covid zakázat prodej respirátorů. Politická satira právě umřela,“ napsal k tomu publicista Lukáš Kubec na sociální síti Twitter. 

Vláda Andreje Babiš čelí slovní kanonádě. Kvůli protikoronavirovým opatřením

Pravicový aktivista a prezident státu Liberland Vít Jedlička při pohledu na poněkud absurdní fotografii kroutil hlavou.

„Omezení Covidu v Česku jsou čím dál bizarnější s respirátory vloženými do nepotřebného zboží,“ napsal Jedlička. Anglicky:

.Vláda Andreje Babiš čelí slovní kanonádě. Kvůli protikoronavirovým opatřením

Petr Štěpánemk český hudebník, publicista a někdejší člen Rady pro Rozhlasové a televizní vysílání nakonec konstatoval, že ve vládě premiéra Babiše sedí „idioti“.

„Doslova v přímém přenosu můžeme právě pozorovat, kterak vládní covidový kretenismus dostupuje vrcholu. Na jednom marketovém prostoru si některé zboží nesmíme koupit – chudáci prodejci za tím účelem museli zbudovat „policejní“ zábrany nebo na zboží navléct megakondomy – jiné pro změnu ano. Prý aby to bylo spravedlivé vůči malým obchodům, které musejí být zavřené komplet. Co na tom, že v těch se ale nenakazil nikdy nikdo a nic takového ani nehrozí. Blázni, idioti a kreténi někdy bývají zábavní, ba dokonce bible svatá zmiňuje, že chudí duchem jsou blahoslavení, neboť jejich království je nebeské. Nic proti tomu. Ale že by idioti, kreténi a blázni museli sedět zrovna ve vládě, a ještě k tomu v této pošahané době, o tom lze mít vskutku vážné pochybnosti. Na tom se nejspíš my ostatní, co nám v hlavě stále ještě zbývá aspoň kousek šedé kůry mozkové, snad shodneme,“ vypálil Štěpánek.

Zdůraznil, že blbost kvete i v zimě, a to i proto, že podle Štěpánkova názoru je ministrem zdravotnictví České republiky „kretén“. Je tedy zřejmé, jak smýšlí o ministrovi zdravotnictví za hnutí ANO Janu Blatném.

Vláda Andreje Babiš čelí slovní kanonádě. Kvůli protikoronavirovým opatřením

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…