Restaurace lidi šidí: Domácí nudle ze sáčku a jiné vychytávky

22.01.2012 18:19

Jídla ze zmražených polotovarů, v řízku víc strouhanky než masa a jiné podobné praktiky z českých restaurací ještě zdaleka nevymizely. A to navzdory České obchodní inspekci.

Restaurace lidi šidí: Domácí nudle ze sáčku a jiné vychytávky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Maso na grilu

Časopis Týden se pokusil monitorovat, jaké podvody ještě dnes restaurace "šijí" na své zákazníky. A pár jich objevila.

Klasikou je smažený sýr z mraženého prefabrikátu, ve kterém je navíc i citelný podíl margarínu. Řízek dvakrát obalený tak, aby vypadal větší, taky není unikátem. Domácí nudle se zpravidla dělají z kupovaného "domácího" polotovaru, místo vepřové panenky dostanete plecko a do karbanátků se stále ještě místy semele všechno, co kuchařům přijde pod ruku.

Cena v takových případech pak samozřejmě kvalitě ani zdaleka neodpovídá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…