Restaurace lidi šidí: Domácí nudle ze sáčku a jiné vychytávky
22.01.2012 18:19
Jídla ze zmražených polotovarů, v řízku víc strouhanky než masa a jiné podobné praktiky z českých restaurací ještě zdaleka nevymizely. A to navzdory České obchodní inspekci.
Časopis Týden se pokusil monitorovat, jaké podvody ještě dnes restaurace "šijí" na své zákazníky. A pár jich objevila.
Klasikou je smažený sýr z mraženého prefabrikátu, ve kterém je navíc i citelný podíl margarínu. Řízek dvakrát obalený tak, aby vypadal větší, taky není unikátem. Domácí nudle se zpravidla dělají z kupovaného "domácího" polotovaru, místo vepřové panenky dostanete plecko a do karbanátků se stále ještě místy semele všechno, co kuchařům přijde pod ruku.
Cena v takových případech pak samozřejmě kvalitě ani zdaleka neodpovídá.