Rezignovat na hodnoty? Odmítám chcimírství! Černochovou rozčílila poznámka o schovávání

17.11.2023 8:29

Nenechám se sežrat chcimíry. Šéfka obrany Jana Černochová reaguje na článek komentátora Thomase Kuldikase ze CNN Prima NEWS, v němž ji vytýkal, že pro vlně kritiky, které se jí dostává pro její výroky související s konfliktem na Blízkém východě, raději utekla na Ukrajinu.

Rezignovat na hodnoty? Odmítám chcimírství! Černochovou rozčílila poznámka o schovávání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně obrany Jana Černochová

Kuldikas v komentáři věnovaném Černochové například poukazoval na focení se političky s izraelskou  vlajkou, její výzvu na vystoupení České republiky z OSN, protože přijalo rezoluci vyzývající k humanitárnímu příměří ve válce mezi teroristickým palestinským hnutím Hamás a Izraelem, nebo to, že mrtvé civilisty v Gaze a potažmo na Západním břehu Jordánu však označila za „vedlejší škody“. Usoudil také, že Černochová „nepochopila rozdíl mezi antisemitismem a kritikou Izraele“.

Jana Černochová ve své reakci pro CNN Prima NEWS tvrdí, že ohledně jejích výroků o konfliktu v Izraeli však nezaznamenala vůbec žádnou kritiku a její cesta na Ukrajinu byla plánovaná delší dobu.

Kuldikase označila za „klasického chcimíra“. „Kritizuje mě, že já ohrožuji postavení ČR v OSN, že znevažuji civilní oběti v Gaze, že jsem proti míru. To mu nabrousili klávesnici Lubomír Zaorálek nebo Matěj Stropnický? Ano, civilní oběti v Gaze jsou nešťastné a tragické následky, ale proč? Protože Hamás na Palestince kašle a jejich životy jsou mu ukradené, to už autor vynechal. Viníkem je Hamás! Stejně jako viníkem války na Ukrajině je Putin,“ zdůrazňuje.

Zmínila příměr k internetové animaci, na kterou nedávno narazila. „Je v ní člověk chycený žralokem a prosí ostatní lidi, ať žraloka zabijí, než ho sežere. Ovšem má smůlu, místo pomoci všichni mudrují, jestli jeho požadavek není přemrštěný, že nevědí, zda si nezačal chycený nebožák, že nejdůležitější je hlavně mír, a nechají ho nakonec podepsat, aby obětoval pro mír své nohy. Výsledek: Žralok chyceného zabije, sežere a chcimírové jen pokrčí rameny s tím, že se přece snažili. Taková já nejsem. Takový nesmí být žádný politik. Neměl by být…“ hájí se Černochová.

„Co po mně a politicích Kulidakis vlastně chce? Zbabělost? Rezignaci na hodnoty? Radši se nechat sežrat?“ pozastavuje se.

„Trvám na dodržování základních práv a svobod a odmítám ustupovat požadavkům, které je chtějí zničit, jedno, zda v Praze, na Ukrajině, v Izraeli nebo západní Evropě. Odmítám appeasement a chcimírství, které je ohrožují,“ pokračuje Černochová.

Závěrem pak se ohradila proti tvrzení, že nerozeznává kritiku Izraele a antisemitismus. „Izrael samozřejmě lze kritizovat, jej samotný čeká zhodnocení, kdo má na současné krizi jaký podíl. Ale podpora jeho zásahu v Gaze je podpora principu, že napadený má právo se bránit a agresor musí být potrestán, aby si to příště rozmyslel,“ uvedla.

Chcimíři podle ní jen šikanují oběť. „Bojím se, že nechtějí mír, ale že hlavním důvodem je právě antisemitismus. Vždyť není náhoda, jak se v kritice Izraele spojují ekologisté, komunisté, nacionalisté nebo salonní levičáci… A Putin se spokojeně směje. Proč jim nahrává komentátor mainstreamového webu? Souzní s nimi? Z lenosti napsat propracovaný text? Nebo jen z hlouposti? Nevím, co je horší,“ zakončuje Jana Černochová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Válečník Černochová, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePetr Novák , 17.11.2023 9:31:19
Černochová se chová jako dítě. Hodnoty? Jaké hodnoty má na mysli? Vždyť tato vláda uznává jen hodnoty peněz. Vláda, která dělá ze starých lidí, kteří celý život pracovali zbytečný odpad, vláda která zrušila podporu tradiční rodinu, kde majetky rozdávají do zahraničí a dnes již zemi nic nepatří. Jaké hodnoty má na mysli? Bojovat za cizí zájmy? Vždyť naše země nemůže nic ovlivnit a dělá jen užitečné idioty. Možná by chtěla zachránit svět, naši občané ji však nezajímají. A to je špatně.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…