Řezníci jsou Bush, Obama, Clintonová. Putin prezidenty vojsky nesvrhává. Ke kauze „rozhovor s Assadem“ se vyjádřil Jiří Vyvadil

03.12.2015 22:31

Zakladatel Přátel Ruska v České republice Jiří Vyvadil vychválil zpravodaje ČT Michala Kubala za interview se syrským prezidentem Bašárem Asadem. Na ostatních novinářích, především z Hospodářských novin, jako jsou např. Petr Honzejk či Teodor Marjanovič, nenechal nit suchou. Tito lidé prý jen poklonkují Západu a ještě si neuvědomili, že se svět oproti roku 1989 změnil. Západ má ale naději v podobě Donalda Trumpa či Marine Le Penové.

Řezníci jsou Bush, Obama, Clintonová. Putin prezidenty vojsky nesvrhává. Ke kauze „rozhovor s Assadem“ se vyjádřil Jiří Vyvadil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Česká televize odvysílala interview se syrským prezidentem Bašárem Asadem a část českých novinářů spustila pokřik. Za přílišnou servilnost vůči diktátorovi, který má na svědomí desítky tisíc mrtvých lidí. Vyvadil však v této souvislosti klade jednu otázku.

„Zatímco naši novináři na řeznících Bushovi, Obamovi, Clintonové, Blairovi, Cameronovi, Sarkozym či Hollandovi neviděli nic chybného a vůbec si nepoložili ani otázku, zda jejich činy odpovídají základní zásadě mezinárodního práva, tj. zákazu vměšování do činnosti jiných států, a jestli nejsou náhodou minimálně v morálním smyslu válečnými zločinci či pachateli zločinů proti lidstvu, dnes ten pro mě sympatický buran Donald Trump, který má čáku zvítězit v prezidentských volbách, jasně říká, že národy světa Američany nenávidí, protože Američané místo aby řešili své narůstající problémy v zemi, působí jako světový četník, nebo chcete-li, takový mezinárodní řezník,“ upozornil autor.

Celý text najdete zde

Vyvadil vidí silného vůdce v ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi, který na rozdíl od Američanů nevysílá své vojáky do různých částí světa, aby tu či onde svrhli prezidenta. Libyjský vůdce Muammar Kaddáfí, irácký diktátor Saddám Husajn rozhodně nebyli vzory lidskosti, ale dokázali ve svých zemích udržet pořádek a tvrdě zasahovat proti radikálům. Neuplatňovali ve svých zemích západní model demokracie, ale ten by v jejich zemích stejně nefungoval.

Svět se mění od doby, kdy měl hlavní slovo prezident Spojených států Ronald Reagan. Dnes už Západ nedominuje, ale rodí se nová politická elita, která si je toho vědoma a hodlá s touto realitou pracovat. Vyvadil má na mysli Západ Alexise Tsiprase, Marine le Penové nebo Donalda Trumpa. Tito západní politici buď chápou, nebo pochopí, že ruská podpora Bašára Asada je legitimní a tento prezident musí zůstat na svém místě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…