Richterová: Boj se zlem a nenávistí, šířenými šílenými autokraty, nikdy nekončí

07.05.2023 7:20

Boj se zlem a nenávistí, šířenými šílenými autokraty, nikdy nekončí. Při uctění obětí heydrichiády z roku 1942 to v sobotu na Kobyliské střelnici v Praze řekla místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Olga Richterová (Piráti). Věnce k uctění obětí položili na pietním místě také zástupci armády, pražského magistrátu, obcí a spolků. Na Kobyliské střelnici nacisté za druhé světové války zastřelili stovky lidí.

Richterová: Boj se zlem a nenávistí, šířenými šílenými autokraty, nikdy nekončí
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

I v současné době Putinovo Rusko podle Richterové střílí nevinné kvůli nenávistnému nacionalismu. "Připomínáme si tak teď všechny, kteří v těchto místech zaplatili životem, za odvahu postavit se za principy a hodnoty, jež nás dělají lidmi," dodala. "Pevnost a oběť statečných žen a mužů českého národa nás oslovují dodnes," doplnil šéf senátního zahraničního výboru Pavel Fischer (nezávislý).

Oběti statečných žen a mužů, kteří do poslední chvíle vzdorovali nacismu a německé okupaci, připomněl i Viktor Šinkovec z Československé obce legionářské.

Po atentátu na říšského protektora Reinharda Heydricha v květnu 1942 nacisté na Kobyliské střelnici popravili kolem 540 lidí. Obětí německých popravčích čet byli například spisovatel Vladislav Vančura, novinář Evžen Rošický nebo předseda protektorátní vlády Alois Eliáš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pro nevzdělanou nebo prolhanou Richterovou, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNávštěvník99 , 07.05.2023 8:24:43
Osvobodila nás Rudá armáda. Díky miliónům obětí rudoarmějců náš národ ještě existuje. Rudá armáda zvrátila chod 2. světové války v Evropě a začala hnát fašistické Němce zpět na jejich území. Můžeme tedy děkovat všem těm mnoha národnostem SSSR. Kdo vraždil naše lidi? Ukrajinští Banderovci, kteří brutálním způsobem vraždili Čechy na území SSSR, ale i u nás. Měla by si to s tím nacionalismem srovnat v hlavě.

|  19 |  0

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…