Richterová i přes výzvu dál útočí na Alianci pro rodinu. Cítí se prý šikanována

25.06.2022 10:17

Místopředsedkyně Sněmovny Olga Richterová je ve sporu s organizací Aliance pro rodinu. Ta na ni dokonce zaslala předžalobní výzvu. Richterová se však za své dřívější výroky pro CNN Prima News odmítá omluvit. „A pokračuje v dehonestaci Aliance pro rodinu,“ píše se na webových stránkách aliance.

Richterová i přes výzvu dál útočí na Alianci pro rodinu. Cítí se prý šikanována
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Olga Richterová na Primě CNN

Místopředsedkyně Sněmovny Olga Richterová v minulosti uvedla na CNN Prima News, že organizace Aliance pro rodinu hájící manželství jako svazek muže a ženy je napojená na miliardy z Kremlu. Dále, že je Putinovým hlasem v Evropě a snaží se ČR dostat pod Putinův vliv. Aliance pro rodinu jí proto zaslala předžalobní výzvu. Pokud Richterová nesplní podmínky stanovené spolkem, bude spor pokračovat soudním řízením. Její tvrzení hodnotí spolek jako obzvlášť závažné, protože je Richterová členkou několika parlamentních komisí pro bezpečnost ČR. Richterová však již Alianci pro rodinu odpověděla.

„Vážená paní Jochová, dne 13. 6. 2022 jsem obdržela dopis Aliance pro rodinu, z.s., nazvaný ‚předžalobní výzva ve smyslu §142a o.s.ř.‘, ve kterém mě vyzýváte k omluvě za výroky, které jsem měla údajně pronést ve vysílání televize CNN Prima News dne 1. 6. 2022, a rovněž ke smazání jednoho videa z mého facebookového profilu,“ uvádí reakci Richterové předsedkyně Aliance pro rodinu Jochová.

„K Vaší výzvě Vám sděluji, že naprosto neodpovídá skutkovému stavu, je zjevně neoprávněná a vnitřně rozporná. S ohledem na platnou právní úpravu i rozhodovací praxi soudů nemohu Vaší výzvě vyhovět. Váš dopis vzbuzuje dojem nepoctivého a šikanózního jednání, spíše než vážně míněné a právně relevantní výzvy. Pokud se z Vaší strany jedná  toliko o snahu se zviditelnit, prosím pochopte, že této Vaší snaze nehodlám napomáhat,“ zakončila pak list Richterová.

Jochová pak zveřejnila i odpověď, kterou Richterové Aliance pro rodinu obratem zaslala. „Velmi si vážíme Vaší snahy se před soudním jednáním dohodnout. Už proto, že soudy jsou pro nás až posledním řešením občanskoprávního sporu,“ píše Jochová v listu.

„Jak rádi bychom o Vás řekli, paní Olgo Richterová, že jste slušný a odvážný člověk, který, když udělá chybu, tak se omluví. Opravdu je tak těžké říci: ‚Omlouvám se za dezinformace, které jsem o Vás veřejně šířila?‘ My bychom na Vašem místě tuto odvahu a slušnost měli. Stejně jako ji v sobě měla paní ministryně Helena Langšádlová, za což si jí vážíme. Přinejmenším proto, že víme, že nikdo na tomto světě není neomylný. Bohužel jste nevyužila ani druhé možnosti, kterou Vám naše předžalobní výzva dávala. Mohla jste prokázat, že Vaše difamační výroky (v předžalobní výzvě jsou citovány doslova) nebyly dezinformací, ale pravdou. Ani to jste však nezvládla a žádný důkaz, jakékoliv napojení našeho spolku na Kreml či Vladimíra Putina jste nepředložila,“ píše Jochová.

„A tak nastal čas, abyste si položila otázku: Chce český volič vrcholného ústavního činitele, který se nedokáže omluvit, pokud šířil dezinformace? Chce český volič vrcholného ústavního činitele, který svá slova nedokáže podložit důkazy? Nyní si přečtěte svá vlastní slova, která jste k nám v reakci na předžalobní výzvu vyslala,“ uvádí dále Jochová a ptá se: „Nedýchá na Vás z těchto Vašich slov naprostá vnitřní prázdnota?“

„Domníváme se, že prázdnotu nelze vyplnit žádnou neoliberální a progresivistickou frází,“ zakončila Jochová.                                        

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…