Richterová šířila dezinformaci od Šafra. Odhaleno, doplatila na to

25.11.2023 13:52 | Monitoring

Poslankyně Olga Richterová (Piráti) si na sociální síti X stěžovala na údajné útoky proti LGBT komunitě. Využila k tomu příběh slovenského herce Ivana Kozáka, který tvrdil, že byl po letošních oslavách 17. listopadu napaden pro svou domnělou homosexuální orientaci. Ostatní uživatelé platformy však pirátskou političku brzy obvinili z šíření dezinformace. Již před několika dny se totiž ukázalo, že to s napadením slovenského herce bylo úplně jinak. Podle svědků byl opilý a drze se hádal se servírkou. Sám Kozák navíc svou původní verzi změnil a nově uvedl, že útočníkovi vadilo jeho parodování hudební kapely, nikoli hercova předstíraná homosexualita.

Richterová šířila dezinformaci od Šafra. Odhaleno, doplatila na to
Foto: Hana Brožková
Popisek: Olga Richterová

Když slovenský herec Ivan Kozák minulý týden po oslavách 17. listopadu v Pezinku nedaleko Bratislavy skončil s potlučeným obličejem, tvrdil, že ho zbili pro jeho domnělou homosexuální orientaci. „Kamarád si dal z legrace náušnice a já jsem byl jen v tílku. Jen tak jsme se smáli a dělali show a ten člověk asi usoudil, že jsem gay, a sledoval mě,“ tvrdil o útočníkovi, který ho prý celou noc pronásledoval, aby ho pak mohl zákeřně přepadnout.

Anketa

Podporujete stávku ČMKOS?

hlasovalo: 21870 lidí

Příběh, jak jej vylíčil slovenský herec, dojal českou poslankyni a místopředsedkyni Poslanecké sněmovny Olgu Richterovou (Piráti). „Nechci, aby se lidi ve střední Evropě báli, že je někdo zmlátí nebo zabije. Ale to se děje. Je to taková ,ruská cesta'. A ukázala se na 17. listopad, výročí svobody. Ten den, po oslavách výročí sametové revoluce v Bratislavě, byl bez varování napaden a surově zbit slovenský herec Ivan Kozák. Důvod? Útočník se s největší pravděpodobností domníval, že Kozák je homosexuál. Ten totiž krátce předtím s kamarádem v rámci neškodné zábavy předstíral, že je gay. Rok a měsíc od vraždy dvou homosexuálů před bratislavským LGBT+ barem rukou nenávistného neonacisty. Násilí na člověku, který nikomu neubližoval a nic špatného nedělal,“ lamentovala Richterová na sociální síti X, kde sdílela článek serveru Forum 24 Pavla Šafra.

 

 

Následně jí však uživatelé platformy vytkli, že šíří dezinformace. „To je zvláštní, že nakonec tu výpověď upravil... A výpovědi svědků se taky liší. Ale to vám nedělá problém, vzít tu žumpu Forum 24 a šířit to ještě 3 dny poté, co vyšly najevo další skutečnosti,“ napsal například jeden uživatel. Jiní poslankyni rovnou obvinili ze lži.

 

 

Anketa

Líbily se vám letošní oslavy 17. listopadu?

3%
86%
hlasovalo: 15476 lidí
Sám napadený herec Ivan Kozák totiž už před několika dny přiznal, že to celé bylo trochu jinak. Útoku na něj prý předcházel jeho konflikt se servírkou v jednom z lokálů, které tu noc navštívil. „V pátek jsem šel z jednoho podniku do druhého. Tam jsem si objednal jídlo a dal jedno pivo. Potkal jsem kamaráda, dal jsem si s ním pizzu. Barmanka řekla, že už se zavírá. Zvedl jsem se a začal oblékat. Začala na mě křičet, proč se tak dlouho oblékám. Když jsem odcházel, něco jsem utrousil, možná jsem řekl kráva. Fakt nevím, byl jsem naštvaný, že mě okřikla, proč se tak pomalu oblékám a ať se obleču na ulici! Co to je, to jsem ještě neslyšel! A přitom jsem pravidelný zákazník,“ uvedl Kozák pro portál Plus jeden deň.

O konfliktu napadeného herce se servírkou promluvila také svědkyně, kterou cituje server Topky.sk, byť ta průběh událostí líčí ještě poněkud jinak. „Byla jsem svědkem toho, jak ten dotyčný zbitý pán slovně napadal servírku a nejen při tomto incidentu, ale i předtím, kdy se snažil dostat na smuteční hostinu, která byla za štamgasta, co tam chodil. Už tehdy mu bylo slovně vysvětleno, že tam nepatří. On si tam sedl a chtěl jíst ze stolu a povrchně podával pět eur,“ nechala se slyšet. Následně se prý situace vyhrotila.

Ivan Kozák každopádně od původní verze, kdy tvrdil, že důvodem pro jeho napadení byla jeho domnělá homosexuální orientace, zcela upustil. Nyní pro změnu říká, že útočníkovi vadilo, že parodoval kapelu Right Said Fred.

Olga Richterové si ve stejném vlákně na sociální síti X také stěžovala na přijetí maďarského zákona proti sexuální indoktrinaci dětí a na skutečnost, že muzeum v Budapešti zakázalo dětem vstup na exhibici zobrazující homosexuální výjevy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Adam Šesták

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Soudružka Olga se chová, jako by byla 50. léta!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedvd99 , 25.11.2023 14:42:03
Snad už přestane kvokat ty své nesmysly a zdárně zakončí svou kariéru v politice!

|  15 |  0

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…