Řidič v Paříži záměrně najel na policistku, kterou zranil

15.01.2015 8:40

Před sídlem francouzského prezidenta Françoise Hollandea v noci na dnešek řidič záměrně najel na hlídkující policistku, kterou lehce zranil. Informovala o tom televizní stanice BFM TV. Policie řidiče a jednoho ze spolujezdců zadržela, další dva lidé z vozu uprchli. Incident se udál jen týden po krvavých teroristických útocích na redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo a obchod s košer potravinami, podle policie s nimi ale noční nehoda nesouvisí.

Řidič v Paříži záměrně najel na policistku, kterou zranil
Foto: Jan Rychetský
Popisek: 1. máj v Paříži

Vůz podle policie i svědků jel před Elysejským palácem jednosměrnou ulicí opačným směrem. BFM TV uvedla, že těsně před nárazem řidič udržoval s policistkou oční kontakt a auto nijak nezpomaloval. Lehce zraněná žena byla převezena do nemocnice.

Policie událost podle médií považuje za "obyčejnou nehodu", která nijak nesouvisí s nedávnými pařížskými atentáty. Prezident Hollande byl ale o incidentu ještě v noci informován.

Zadrženému řidiči i spolujezdci je 19 let a pocházejí z jednoho z jižních předměstí metropole. Řidiči byl v krvi zjištěn alkohol, jeho hodnotu ale policie označila za velmi nízkou.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…