Rittig nakonec za mřížemi nespal, zůstal mu i pas. A takhle to okomentoval

28.09.2014 7:18

Lobbista Ivo Rittig obviněný v kauze tunelování firmy Oleo Chemical byl propuštěn na svobodu. Celkem má jít na svobodu pět z deseti obviněných, ale u jednoho žádá státní zástupce odebrání pasu. Pro zbylých pět lidí navrhlo pražské vrchní státní zastupitelství vazbu.

Rittig nakonec za mřížemi nespal, zůstal mu i pas. A takhle to okomentoval
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Rittigova advokátka Katarína Kožiaková Oboňová potvrdila ČTK, že pro lobbistu žalobce vazbu nežádá. Sám Rittig nechtěl cokoli komentovat. Skupina, která podle vyšetřovatelů kromě vyvádění peněz prala špinavé peníze a krátila daně, byla zadržena v pátek.

„Jdu domů. Teď je večer, nebudu to komentovat," řekl lobbista ČTK. Jeho advokátka uvedla jen, že je s rozhodnutím státního zastupitelství spokojená. Dodala také, že podala stížnost proti obvinění, které už dříve označila za vykonstruované a za šikanu vůči Rittigovi.

Zatím není jasné, kdo další kromě lobbisty vazbě unikne. Rittig pouze v reakci na informace o návrhu žalobce na odebrání pasu pro jednoho z propuštěných novinářům řekl, že on pas má. Z pětice, pro kterou zastupitelství požaduje vazbu, zdůvodnil úřad návrh u třech lidí možným ovlivňováním svědků a u dvou hrozbou útěku a pokračování v trestné činnosti. ČTK to řekla pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…