Rošáda STAN: Bek na školství, místo něj náměstek od Lipavského

21.04.2023 9:33

Na místo odstoupivšího ministra školství Vladimíra Balaše (STAN) bude pravděpodobně jmenován současný ministr pro evropské záležitosti Mikuláš Bek (STAN) a jeho místo zaujme současný náměstek ministra zahraničí Martin Dvořák (STAN). Ten na svém twitteru potvrdil, že přijal nabídku na nominaci na tento ministerský post.

Rošáda STAN: Bek na školství, místo něj náměstek od Lipavského
Foto: ČT24
Popisek: Náměstek ministra zahraničí Martin Dvořák

„Po 12 hodinách letu jsem zapnul mobil a koukám na tu nálož na sítích,“ začal svůj tweet Dvořák a dále pokračoval s tím, že ministerskou nominaci přijal.

„Takže ano, přijal jsem nabídku na nominaci na ministra EU záležitostí. Děkuju současně Vladimíru Balašovi a Mikuláši Bekovi za jejich dosavadní práci a přeju Vláďovi hodně zdraví. Informace o průběhu nominace dodá STAN,“ dodal ještě a nezapomněl poděkovat dalším účastníkům ministerské rošády, kterou hnutí STAN rozpoutalo.

 

Pro ty, kdo přesně neví, kdo je Martin Dvořák, uvádíme několik vět ze serveru Wikipedia.

„Martin Dvořák je český politik, diplomat, ekonom a publicista. Od prosince 2021 je náměstkem ministra zahraničních věcí ČR, je též členem hnutí STAN. V letech 1990 až 1998 byl primátorem města Hradce Králové za Občanské fórum a později za ODA.“

Na svých internetových stránkách Dvořák uvádí, že do politiky se má vstupovat s ideály a odcházet s podlomeným zdravím a s čistým štítem. Současně tam vyzdvihuje témata, kterým se hodlá věnovat a která ho charakterizují. Jsou také v souladu s programem koalice Piráti a Starostové, jak píše.

Mezi svoje programové priority řadí efektivní fungování státu pro občany, ochranu krajiny a životního prostředí, vzdělání pro 21. století, spravedlnost rovnou pro všechny a podporu podnikání a inovací.

Dodejme, že už včera podle České televize několik médií uvedlo, že Beka na postu ministra pro evropské záležitosti vystřídá náměstek ministra zahraničí Dvořák.

„Ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti) ale novinářům před čtvrtečním odletem do Rigy řekl, že o tomto přesunu zatím nic neví,“ uvedla ČT.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…