Rošáda v České televizi. Mění se zahraniční zpravodajové

04.08.2012 12:40

Česká televize hodlá obměnit šest svých stálých zahraničních zpravodajů. A to v Belgii, USA, Německu, Polsku, Rusku a na Slovensku. Informace přináší server První zprávy.

Rošáda v České televizi. Mění se zahraniční zpravodajové
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Podle vyjádření mluvčí ČT Michaely Fričové je důvodem pro personální výměnu uplynutí standardního čtyřletého období, potřeby redakce zpravodajství a subjektivní důvody jednotlivých reportérů.

"Česká televize disponuje řadou zkušených zahraničních reportérů, a proto jsme neměli problém s obměnou většiny stálých zpravodajů na zahraničních postech. Jejich působení je a nadále zůstává klíčovou hodnotou televize veřejné služby v rámci zpravodajství," uvedl ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal.

Po prezidentských volbách bude nahrazen i zpravodaj v USA

Evu Pláničkovou po třech letech v Berlíně nahradil od 1. července zpravodaj Martin Jonáš. Nástupcem Olgy Bakové v Bratislavě bude od 1. září David Miřejovský. Belgii dostane od 1. září na starost po Evě Hrnčířové Bohumil Vostal. Pavla Vondru v Moskvě nahradí rovněž od 1. září Miroslav Karas, který opustí svůj post v Polsku. Zpravodajem ve Varšavě se místo něj stane Josef Pazderka.

Ke konci letošního roku se po prezidentských volbách v USA počítá podle Fričové i s výměnou zahraničního reportéra ve Washingtonu. Stávajícího zpravodaje Michala Kubalu by měl vystřídat Martin Řezníček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…