Roušky zrušit, hned! Leoš Mareš rázně rozkopl nařízení

07.06.2021 11:44 | Ze sítí

Za ukončení povinnosti mít ve školách roušku či respirátor se postavil i moderátor Evropy 2 Leoš Mareš. S dalším moderátorem Patrikem Hezuckým stvořili scénku, kde huhlající „Kačenka“ vysvětluje, jak to je vlastně ve škole s rouškami. A Leoš Mareš se lámal smíchy. Ale už vážně na instagramu vyzval, aby povinnost mít respirátory ve škole byla zrušena. Podle premiéra Babiše by se něco změnit mohlo, ale poslední slovo mají jako vždy epidemiologové.

Roušky zrušit, hned! Leoš Mareš rázně rozkopl nařízení
Foto: Repro Instagram
Popisek: Moderátor Leoš Mareš

S příbývajícími stupni na teploměru a sluníčkem začíná být povinnost nosit roušky a respirátory čím dál nepříjemnější. Někteří politici apelují na to, aby alespoň na zbytek prezenční výuky mohly respirátory a roušky odložit děti ve školách.

Leoš „Paní učitelka“ Mareš

Anketa

Je potřeba, aby lidé, kteří jsou očkovaní a vracejí se ze zahraničí, podstupovali testy na covid-19?

70%
23%
hlasovalo: 5766 lidí
Do tématu se vložil i moderátor Leoš Mareš se svojí parodií na školní výuku. „Dnes se podíváme zpátky do minulosti na to, jak je to ve skutečnosti s rouškami ve škole,“ zahlásil při natáčení na rádiu Evropa 2. A druhý moderátor Patrik Hezucký se ujmul role „Kačenky“. Která přes „roušku“ z trička prohuhlala ještě „dobrý den“, ale když se učitelka Mareš zeptal, jak se „Kačence dýchá“, ozvalo se jen nerozpoznatelné chrchlání a huhlání, ve kterém až na konci zaznělo něco o tom, jak „Kačenka“ dostala pětku, zatímco se Mareš lámal smíchy. „Takže roušky vám nevadí?“ zeptal se na závěr Mareš. A ani u odpovědi nebylo jasné, zda „Kačence“ roušky vadí nebo ne.

Patrik „Kačenka“ Hezucký

„Okamžitě zrušte roušky ve třídách,“ vyzval pak moderátor na instagramu. „Je to zločin na dětech“ a „To se netýká jen dětí. Ale i v práci bych už uvítala moct si sundat roušku,“ ozvalo se z publika.

Andrej Babiš už den předtím oznamoval ve svém pravidelném Čau lidi, že se situací hodlá zabývat. „Fakt je to problém, všichni mi píšete, já tomu rozumím,“ ujišťoval premiér. Prý je připraven problém řešit. „Samozřejmě to vyřešíme tak, aby nedošlo k žádnému ohrožení, ale je teplo a pro děti je to samozřejmě problém. Ale je to na epidemiolozích, uvidíme, jak rozhodnou, a mám signály, že by mohlo dojít k nějakému pozitivnímu posunu,“ informoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …