Rozčílený Babiš na tiskovce: Nosíte roušky pod nosem, to je úplně zbytečné. Já nikomu nevyhrožuju. Jde o budoucnost národa

10.10.2020 16:58

Po čtvrté hodině odpoledne předstoupil před novináře předseda vlády a šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Nevyjadřoval se však ani tak ke končícím senátním volbám, ale především k velmi nepříznivé koronavirové situaci v Česku. Znovu nevyloučil, že dojde k uzavření celé české ekonomiky. Vyčinil všem lidem, kteří nosí roušky pod nosem. Zdůraznil, že teď nejde o nic menšího než o budoucnost národa.

Rozčílený Babiš na tiskovce: Nosíte roušky pod nosem, to je úplně zbytečné. Já nikomu nevyhrožuju. Jde o budoucnost národa
Foto: FB A. Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Anketa

Podporujete Andreje Babiše? (Ptáme se od 8.10.2020)

67%
33%
hlasovalo: 42480 lidí
„Já bych chtěl využít tuto příležitost, abych na vás apeloval ve vícero věcech. Chci všechny vyzvat, prosím vás, i když je nepřízeň počasí, tak abyste přišli, i když není nejlepší počasí, protože jste indikováni, na ty testy je i vaše povinnost podle zákona,“ sdělil Babiš svým spoluobčanům s tím, že lidé, kteří mají jít na testy, potenciálně mohou šířit virus.

Pár slov pronesl také na konto nošení roušek. Vyčinil všem, kteří nosí roušky pod nosem.

„Dále bych chtěl vyzvat k nošení roušek. Pokud máte roušku a máte ji pod nosem, tak to je úplně zbytečně,“ rozohnil se.

Odmítl, že by v pátek občanům vyhrožoval, ale přidal varování.  

„Mě mrzí, že to bylo interpretováno tak, že jsem někomu vyhrožoval. Já jsem nikomu nevyhrožoval. Celá Evropa má problém. Nejen v České republice. Celá Evropa má 100 tisíc. Já pěkně prosím znovu hlavně provozovatele restaurací. My jsme viděli v Praze, v Brně, v Hradci Králové a všude, že skutečně nedochází k dodržování těch pravidel,“ řekl Babiš.

Poté premiér znovu varoval, že může dojít k celkovému uzavření české ekonomiky.

„Já vás chci poprosit, abysme to brali vážně, protože ta situace je vážná. My sice nechceme zavřít ekonomiku, ale kdybychom měli nějaké predikce, že to naše nemocnice nezvládnou, tak to nemohu vyloučit... my musíme ochránit životy našich lidí. To je priorita. Já si myslím, že naše ekonomika je robustní a zvládne to, ale zatím to není na stole,“ zdůraznil Babiš.

„Toto nemůže být o politice. Tady jde skutečně o naši budoucnost, o budoucnost celého českého národa na několik let dopředu. To bude mít vliv na celou společnost,“ bil na poplach premiér.

Nakonec požádal tefonní operátory, aby pomohli s trasováním kontaktů nakažených.

Nakonec však přece jen pár slov na konto senátních voleb pronesl. Zdá se mu, že by mohlo dojít ke změně na postu předsedy Senátu. Současným předsedou je Miloš Vystrčil z ODS, ale tyto senátní volby vyhrálo hnutí STAN a je otázka, zda si bude nárokovat nejvyšší post horní parlamentní komory.

„Doufejme, že pokud bude změna, tak to bude člověk, který bude chtít spolupracovat s vládou a nebude dělat politiku,“ poznamenal Babiš na adresu předsedy Senátu – politika.

Otevřeně přiznal, že hnutí ANO se v senátních volbách dlouhodobě nedaří.

„Toto nemůže být o politice. Tady jde skutečně o naši budoucnost, o budoucnost celého českého národa na několik let dopředu. To bude mít vliv na celou společnost,“ bil na poplach premiér.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…