Rozdíl mezi Vrabelem a Středulou. Komentátor Pečinka vysvětluje

09.10.2022 9:13 | Komentář

Včera proběhla v Praze další ze série demonstrací, tentokrát odborářů, pod heslem Pět minut po dvanácté. Před měsícem organizátor akce Česká republika na 1. místě Ladislav Vrabel dokázal dostat na Václavské náměstí přes 70 tisíc lidí, kdy se centrem Prahy neslo volání po odchodu Česka z EU, z NATO, z OSN i ze Světové zdravotnické organizace. A volání po přímém nákupu ruského zemního plynu. Nyní, o více než měsíc později, se na první Vrabelův úspěch pokusil navázat odborářský boss a kandidát na prezidenta Josef Středula. Ale podle komentátora Bohumila Pečinky příliš neuspěl. A komentátor vysvětlil, proč.

Rozdíl mezi Vrabelem a Středulou. Komentátor Pečinka vysvětluje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace s názvem Pět minut po dvanácté. Vyjádření nesouhlasu s nedostatečnou reakcí vlády na stávající inflaci a její sociální dopady

3. září se na Václavském náměstí sešly desítky tisíc lidí. Policie v den protestu odhadla počet účastníků na 70 tisíc, sami organizátoři v čele se zadluženým aktivistou Ladislavem Vrabelem odhadli počet účastníků na 150 tisíc.

Poté přišla demonstrace pořádaná hnutím PRO Jindřicha Rajchla, na Staroměstském náměstí, kde se objevilo několik tisíc lidí. Následovala komunistická demonstrace, na které se objevilo pár stovek lidí. A nakonec přišla druhá demonstrace Ladislava Vrabela, s účastí pár desítek tisíc lidí.

Na tuto šňůru demonstrací se včera pokusil navázat šéf Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula. Jenže podle komentátora Bohumila Pečinky příliš neuspěl. Politický komentátor v textu pro Reflex.cz vysvětlil, proč.

Důvodem je podstatný rozdíl mezi Vrabelem a Středulou. V sociálních otázkách sice společně chtějí všechno všem, ale Vrabel zásadně zpochybňuje okupaci Ukrajiny ze strany Ruska, naše členství v EU a NATO, a chce radikálně jinou zahraničně politickou orientaci. To Středula chce růst platů a regulaci cen potravin a pohonných hmot, ale nechce tento systém nahradit nějakým jiným nevyzkoušeným modelem. Vedle radikála Vrabela a jeho kumpánů působí dost mdle. A to je podstata obchodu se strachem: když na něj vsadíte, vždycky se najde někdo, kdo si ještě víc přisadí a vy najednou sedíte v koutě,“ konstatoval Pečinka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…