Rozhodčí soud by mohl vynést předběžný verdikt ohledně Blanky

19.02.2015 6:58

U rozhodčího soudu v Praze by dnes mohl padnout předběžný verdikt ve sporu o dlužné částky mezi Prahou a firmou Inženýring dopravních staveb kvůli stavbě tunelového komplexu Blanka. Firma, která na stavbě působí jako stavební dozor, po nedávném jednání s vedením města zvýšila svůj požadavek z původních 150 milionů na více než 300 milionů korun. Informuje o tom ČTK.

Rozhodčí soud by mohl vynést předběžný verdikt ohledně Blanky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba tunelového komplexu Blanka

IDS kvůli dluhům města na konci loňského roku pohrozila odchodem ze stavby. Po jednání s náměstkem primátorky Petrem Dolínkem (ČSSD) ale od záměru ustoupila. "Vše zatím nasvědčuje tomu, že časový plán dohodnutý na posledním jednání s Petrem Dolínkem by mohl být dodržen," řekl ČTK mediální zástupce firmy Pavel Kočiš. "Stále platí, že by 19. února mohly být k dispozici předběžné závěry (rozhodčího soudu)," doplnil. 
    
Stavbu tunelu Blanka, která bez propojení se Strahovským tunelem vyjde na zhruba 37 miliard Kč, zadala politická garnitura pod vedením primátora Pavla Béma (ODS). V průběhu let se projekt prodražil minimálně o šest miliard korun. Rozhodčí soud už řešil spory Prahy se stavební firmou Metrostav. Šlo o částky v řádu miliard korun, které Praha musela uhradit a firma dokončit stavební část tunelu. Tunelový komplex by se podle slibu politiků měl po několika odkladech otevřít letos na jaře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…