Rozhodnutí o další arbitráži kvůli Blance zatím vedení pražského magistrátu odložilo

10.03.2015 14:42

Pražští radní dnes odložili rozhodnutí o další arbitráži kvůli tunelovému komplexu Blanka. Počkají, s čím přijde dodavatel poničených kabelů, firma ČKD Praha DIZ, na páteční jednání. Informace ČTK potvrdil náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD). Vedení města muselo kvůli podmáčeným kabelům znovu odložit plánované otevření dopravní stavby. S dodavateli se pře o to, kdo nese za škody vinu a kdo výměnu technologií zaplatí.

Rozhodnutí o další arbitráži kvůli Blance zatím vedení pražského magistrátu odložilo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba tunelového komplexu Blanka

"Dodavatelé přislíbili, že nám do pátku předloží harmonogram, jak dojde k finálnímu technickému řešení... Kdy by tedy mohlo být dílo připraveno k tomu, aby státní správa mohla vydat povolení ke spuštění zkušebního provozu," uvedl Dolínek. Rozhodování o možné arbitráži rada odložila na příští týden.

Důležitou dopravní stavbu, která vyjde na 37 miliard korun, provázejí problémy od začátku. Rozhodčí soud už loni řešil spory se stavební firmou Metrostav o miliardové částky. Pokračuje soudní pře se správcem stavby, firmou Inženýring dopravních staveb (IDS).

Náměstek Dolínek i primátorka Adriana Krnáčová (za ANO) v uplynulých dnech několikrát zopakovali, že škody za poničené kabely magistrát platit nehodlá. Primátorka minulý týden v emotivním vystoupení pro média označila dodavatelské firmy za "debily" a mluvila o "zločinném spolčení".

Tunel Blanka je součástí městského okruhu, křižovatkou Malovanka navazuje na Strahovský tunel. Výstavbu zahájila někdejší politická garnitura v čele s primátorem Pavlem Bémem (ODS). Proti původním předpokladům se práce prodražily zhruba o šest miliard korun.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…