Rozjíždí se ,,finanční policie". Příslušníci už sbírají tipy

30.05.2014 12:33

V čele policejního protikorupčního útvaru stojí Milan Komárek. Zvenčí není příliš vidět, v médiích vystupuje jen zřídka. Tentokrát dal rozhovor deníku Právo a prozradil, že už tipují předměty zájmu pro útvar Kobra. Tento projekt bude oficiálně spuštěn 15. června. Po výměně ministra vnitra i policejních špiček prý nezaznamenal poptávku po nějakých personálních změnách.

Rozjíždí se ,,finanční policie". Příslušníci už sbírají tipy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Kobra má efektivněji bojovat s korupcí a daňovými úniky. Šéf ÚOKFK Komárek Právu prozradil, že na projektu už finišují. „Chtěl bych zdůraznit, že Kobra není o útvaru, o nějaké struktuře, ale o přístupu k řešení případů s daňovou kriminalitou a o komunikaci s partnery z finanční nebo celní správy,“ vysvětloval Komárek.

A které případy bude Kobra řešit? „Je otázkou, jestli lze mluvit o konkrétních případech. V každém případě se už tipují předměty zájmu, které budou následně rozpracovány,“ potvrdil šéf protikorupčního útvaru Právu.

Naším úkolem je připravit podklady pro obžalobu

Milan Komárek také potvrdil, že zaregistroval zatím nepravomocné odsouzení bývalého náměstka Ministerstva práce a sociálních věcí Vladimíra Šišky k šestiletému vězení za vydírání. „Jsme rádi, když jsou naše výstupy následně potvrzeny soudem, to nepochybně. Byť naším úkolem je připravit podklady pro podání obžaloby, to je náš finální výsledek,“ říká Komárek.

„Pokud se to potvrdí před soudem, tak cítím, že naše práce byla zúročena,“ uvedl šéf protikorupčního útvaru a zdůraznil, že tento konkrétní případ bude mít ještě vývoj, protože zatím šlo pouze o prvoinstanční rozhodnutí.

Nezaznamenal poptávku po personálních změnách

Milan Komárek je ve funkci téměř rok a Právo zajímalo, zda s výměnou ministra vnitra, policejního prezidenta a v budoucnu i náměstka policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování nepřijde také změna na jeho postu. „To nevím. Jednal jsem s panem policejním prezidentem, sešli jsme se i s panem ministrem, ve velmi krátké době se sejdu i s novým náměstkem policejního prezidenta,“ popisuje Komárek s tím, že s policejním prezidentem se bavili o spoustě věcí. „O fungování útvaru, o zmíněné Kobře, o tom, co útvar potřebuje, kam by měl směřovat. Rozhodně jsem nezaznamenal poptávku po nějakých personálních změnách,“ říká Komárek ke svému setrvání ve funkci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…