Rozkročila se a uklouzly jí nohy. Senátor Kubera vyprávěl o pádu ODS

10.04.2014 20:02

Podle předsedy senátorského klubu ODS a primátora Teplic Jaroslava Kubery má jeho strana na to, aby získala 25 procent hlasů. Restart ODS už podle něho začal. Prohlásil to v ČT.

Rozkročila se a uklouzly jí nohy. Senátor Kubera vyprávěl o pádu ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Kubera

ODS přitom podle posledního průzkumu stranických preferencí agentury STEM získala pouhých 5,6 procenta. „Ten restart po nástupu Petra Fialy ještě nemůžeme hodnotit. Fiala je krizovým manažerem, proto se stal předsedou strany. Za normálních okolností by byl nejvýš místopředsedou,“ konstatoval Kubera. Do roka by ale preference měly stoupnout alespoň na 10 procent.

Milionový dar byl podezřelý

Podle senátora má ale ODS na mnohem víc. „ODS má potenciál na 20 až 25 procent. Bohužel to prokaučovala. Strana se odklonila od svého programu, ona se rozkročila a uklouzly jí nohy. 25 procent jí bohatě stačí. ODS se musí vrátit k tomu, co dřív dělala – neslibovat nesplnitelné a nesnažit se zavděčit všem,“ uvedl.

I podle něho byl milionový dar, který ODS získala od 22leté kadeřnice, podezřelý. „Ale bylo to v dubnu minulého roku. Současné vedení s tím nemá nic společného. Nic nezákonného tam ale nebylo. Důvod vrácení daru nebyl tlak médií. Ten důvod byl, že předseda Fiala chce dostat stranu na výsluní, ale tohle pro něho byla rána, se kterou neměl nic společného,“ dodal Kubera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…