Rozlučková televizní show Roberta Šlachty. Jsem obyčejný občan, policii už nevěřím, vzkázal

10.06.2016 10:24

Šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta splnil to, co oznámil již dříve, a rezignoval na svůj post. Je zajímavé, že jeho přání bylo bleskově vyhověno. Neodehrálo se tedy žádné přemlouvání a zklidňování situace, k čemuž vyzýval v tisku senátor František Bublan. Za patnáct minut po Šlachtově žádosti byl vydán patřičný rozkaz.

Rozlučková televizní show Roberta Šlachty. Jsem obyčejný občan, policii už nevěřím, vzkázal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

„Podal jsem žádost o uvolnění ze služebního poměru, pan náměstek Laube ji přijal a během patnácti minut byl vyhotoven rozkaz o mém propuštění ze služebního poměru, takže po dohodě k 30. 6. 2016 končím ve funkci ředitele,“ řekl pro Českou televizi Šlachta.

Zdůraznil ovšem, že neuvažoval o odchodu od policie, spíše doufal, že policejní prezident Tomáš Tuhý ještě zvažovanou reformu zváží a prodiskutuje s dalšími odborníky. Zdá se však, že Tuhý považuje reformu za hotovou věc a nehodlá ustoupit. Jako obyčejný občan-civilista prý nemá ve vedení policie důvěru.

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) odmítl, že by reorganizace policie zasáhla živé kauzy. Nechal si na to prý zpracovat analýzu a ta ho uklidnila. Jako politik se prý navíc nechce plést do změn v policii, neboť jde o výsostnou doménu nezávislého policejního prezidenta Tomáše Tuhého. Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) však Chovancově závěru nevěří a má obavy ze zásahu do živého vyšetřování. I on proto zvažuje svou rezignaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…